Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Indrazneste sa fii de neoprit!

Ar fi frumos ca viata ta sa fie o continua explorare, un sir lung de provocari de care sa te bucuri autentic si care sa nu te inspaimante. Ar fi minunat daca oamenii nu ti-ar spune niciodata ce poti, dar mai ales ce nu poti sa faci. Mai mult decat atat, ar fi ideal daca tu ai avea acum curajul sa nu-ti impui un stil de viata care sa fie conform asteptarilor celorlalti, in special pentru ca esti fata.

Asa cum arata un studiu Always*, realizat in 2014, in randul fetelor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, primul contact cu asteptarile si presiunea sociala se intampla exact in momentul cel mai nepotrivit: la pubertate. E cunoscut faptul ca inceputul pubertatii marcheaza momentul in care fetele au cel mai scazut nivel de incredere, motiv pentru care orice actiune care le inhiba poate sa le afecteze pentru tot restul vietii.
Iti suna cunoscut? Cate experiente ai ratat pentru ca ti-a fost frica de ce credeau ceilalti? Cate talente au ramas neexplorate pentru ca ai fost nevoita sa te concentrezi pe ce considerau altii ca e important pentru o fata? Oare ce puteai sa devii daca aveai mai multa incredere in alegerile tale si nu in ale celorlalti? Timpul nu e pierdut, iata cateva dintre lucrurile pe care le poti face ca sa nu te mai intrebi niciodata: "Ce-ar fi fost daca?":

  • Ce talent din adolescenta ta a ramas neexplorat, doar pentru ca nu a fost confirmat de grupul tau? Cantai, dansai, jucai fotbal, desenai? Mai da-ti o sansa si bucura-te de fiecare pas pe care il faci in redescoperirea ta. Simte-te bine si sigura pe tine, oricate incercari faci. Vei fi, cu siguranta, mult mai castigata decat cei care te critica, dar care nu indraznesc sa iasa din zona lor de confort.
  • Care e lucrul de care ti-a fost mereu teama? Sa vorbesti in public, sa conduci o motocicleta, sa iti incepi prima afacere, sa traiesti in strainatate? Esti libera sa incerci orice vrei tu, daca stii ca asta te va face fericita. Nimeni nu vegheaza asupra fericirii tale mai bine decat o faci tu.
  • Care e activitatea la care te-ai convins singura ca nu te pricepi deloc? Ca nu stii sa inoti? Sa devii programator? Sa gatesti? Nimeni nu se naste cu un colac de salvare, cu o tastatura sau cu o tava de cozonaci in mana, asa ca nu-ti face griji daca nu iti iese din prima. Avand o mentalitate mai putin rigida, vei constata ca orice provocare e o lectie de viata, nu o piedica insurmontabila in calea devenirii tale, fie ea personala sau profesionala. Nimeni nu spune, insa, ca nu e nevoie de munca si perseverenta pentru a deveni bun in ceea ce faci.
  • Ce activitate sau experienta ai amanat mereu? Nu lasa vechile dorinte si visuri sa se piarda in negura trecutului tau, oricat de diferite sau excentrice par fata de ceea ce esti tu acum. Gandeste-te ca ai o datorie fata de adolescenta din tine. Asa ca, hai, fa-ti curaj si pleaca la mare fara planuri, rezervari sau bani de cazare! Care e cel mai rau lucru care se poate intampla?

Atunci cand esti convinsa ca esti pe drumul potrivit, cel mai bun lucru pe care il poti face e sa impartasesti experienta ta cu alte femei. Alaturi de Always, poti ajuta tinerele fete sa fie mai increzatoare in fortele lor, sa nu cedeze presiunilor sociale, sa ocoleasca stereotipurile si prejudecatile. Priveste cat de importante sunt curajul, increderea in tine si fortele tale: https://www.youtube.com/watch?v=sDlc0dNCcMI.

*Studiul Always Confidence & Puberty Wave II a fost derulat folosind panelul Research Now, la care au participat 1.800 de persoane americane (1.300 de femei americane cu varste cuprinse intre 16 si 49 de ani si 500 de barbati americani din aceeasi categorie de varsta). S-a utilizat un esantion reprezentativ la nivel national de 1.000 de femei si 500 de barbati, precum si un esantion aditional de 150 de femei afro-americane si 150 de femei hispanice. Sondajul a fost realizat in perioada 5 decembrie 2014 - 12 decembrie 2014.

---

Miscarea Always #CAOFATA este sustinuta de milioanele de fete din intreaga lume care dau expresiei #CAOFATA sensuri uimitoare. Campania Always lansata in iunie 2014 a fost inspirata de ideea ca inceputul pubertatii si prima menstruatie marcheaza momentul in care fetele au cel mai scazut nivel de incredere, precum si de faptul ca anumite cuvinte ofensatoare pot contribui la scaderea increderii de sine. Campania a demonstrat efectul profund al expresiei „ca o fata” asupra increderii de sine inspirand astfel crearea unei miscari, care a inceput deja sa schimbe perceptia publica: dupa ce au vizionat filmul #CAOFATA, majoritatea persoanelor (76% dintre tinerele cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani si 59% dintre barbati) au declarat ca videoclipul le-a schimbat perceptia asupra expresiei „ca o fata”*, conform Studiului Always Puberty & Confidence Wave II.

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.