Setari Cookie-uri

Calatorii spre Paris, Amsterdam sau Roma, mai ieftine decat o pereche de pantofi! Cat costa biletele de avion in luna noiembrie?

Afla cum poti vana cele mai bune oferte!

Daca iti programezi din timp o calatorie in strainatate, poti economisi foarte multi bani, mai ales daca stii cum sa vanezi ofertele promotionale. Este foarte simplu: trebuie sa tii cont de cateva aspecte care te vor ajuta sa economisesti sute de euro in timpul unei vacante de vis.

1. Cauta oferte promotionale

La o simpla cautare pe internet aflam ca exista zeci de oferte care ne demonstreaza ca transportul aerian a devenit mai ieftin decat cel cu trenul. Insa doar daca suntem destepti!

Un bilet de avion dus-intors Bucuresti-Paris costa 115 euro in luna noiembrie si 66 de euro in luna decembrie. Un bilet de avion dus-intors Bucuresti-Roma costa 44 de euro in luna noiembrie a acestui an, iar daca alegi ca destinatie Amsterdam, biletul costa 129 de euro in noiembrie si 68 de euro in luna decembrie. Afla care sunt destinatiile de vacanta incredibil de ieftine in aceasta perioada pe bileteavion.ro.

Citește și:

Paris

2. Atentie la data plecarii

Daca vrei sa vizitezi un anumit oras din strainatate, fii flexibila cu privire la data plecarii si viziteaza in fiecare zi site-urile companiilor aeriene. Biletele sunt foarte scumpe in sezonul de varf catre destinatiile „clasice” precum Paris, Londra sau Barcelona. Daca iti faci rezervare cu cel putin doua luni inainte, pretul biletului este incredibil de mic.

3. Evita zilele de sarbatoare

Evita Craciunul, zilele de Paste, Valentine’s Day sau 8 Martie, deoarece sunt foarte aglomerate, iar ofertele devin inaccesibile pentru un buzunar modest. Totodata, nu incerca sa cumperi un bilet cu doua sau trei zile inainte si dupa sarbatori, deoarece 90% dintre oameni incearca sa faca asta, iar preturile raman foarte ridicate.

calatorie

4. Atentie la ziua saptamanii si la momentul zilei

Ziua de marti era considerata ca fiind favorita pentru a cumpara bilete ieftine de avion, insa un studiu recent a demonstrat ca ziua cu cele mai multe discounturi substantiale este duminica. La nivel mondial, reducerile la pretul biletelor cumparate duminica, inainte de data plecarii cu 7-14 saptamani, la nivel international, sunt, in medie, cu 110 dolari mai mici.

Cu toate acestea, marti ramane ziua cu cele mai mari reduceri de pret din timpul saptamanii de lucru, conform The Wall Street Journal.

Citește și:

5. Nu refuza escalele

Daca vrei sa calatoresti ieftin, trebuie sa stii ca escalele se pot dovedi foarte profitabile. Un bilet de avion cumparat „pe bucati” poate fi mult mai ieftin decat unul pentru o calatorie directa.

Poti alege ca destinatie un aeroport aflat la distanta de oras sau poti zbura catre un oras aflat in apropiere, dupa care sa-ti continui calatoria cu autobuzul, trenul sau masina.

Nu in ultimul rand, atunci cand gasesti un pret bun, nu mai sta pe ganduri si achizitioneaza biletul de avion, deoarece preturile se modifica foarte rapid, uneori de la ora la ora. De altfel, ofertele de tipul „last minute” pot fi mult mai profitabile chiar decat achizitionarea unui bilet cu doua sau trei luni inainte de plecare, conform publicatiei The Telegraph.

calatorie

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.