Cu siguranta fiecare dintre noi a incercat macar o data in viata o dieta sau un regim de detoxifiere prin diferite metode. Siropul de aratr, cura cu citrice, curele exclusiv lichide sunt doar cateva dintre metodele testate de oameni, unele mai putin eficiente decat altele. In timp ce ne concentram asupra trupului, uitam uneori cat de importanta este si curatirea spiritului.

Atat timp cat intr-unul dintre aceste doua componente ale fiecaruia dintre noi energia, indiferent de natura ei, nu poate circula asa cum trebuie, pot aparea nu doar probleme fizice de sanatate, ci si neplacute situatii spirituale. Tocmai de aceea, este necesar sa ne curatam nu doar trupeste, ci si spiritual.

Karma, in esenta, inseamna ca tot ceea ce faci, bun si rau in egala masura, se va intoarce la tine intr-o viata viitoare sau chiar in aceasta existenta. Prin urmare, este important sa traim in armonie cu toate fiintele din jurul nostru. O karma curata, echilibrata aduce cu sine impacarea si fericirea. Acest lucru nu inseamna neaparat ca atunci cand faci un lucru rau, imediat ceva rau se poate intoarce la tine. Nu e vorba doar de cauza si efect. Karma, mai degraba, este suma tuturor actiunilor tale si a energiei pe care o transmiti in univers. Iata, deci, cateva metode prin care iti poti curata karma.

1. Accepta-ti greselile tale si gandul ca ceilalti pot gresi

Nimeni nu este perfect si fiecare dintre noi poate face greseli care au impact nu doar asupra vietilor noastre, ci si ale oamenilor cu care venim in contact. Oricat de mult am dori sa evitam greselile, acest lucru nu este posibil. Prin urmare, atunci cand cineva comite ceva gresit impotriva ta, accepta acest lucru ca atare. E omeneste sa gresesti. Desigur, acest lucru nu inseamna ca incurajezi perpetuarea greseli, ci doar acceptarea faptului ca perfectiunea nu este posibila.

2. Iarta-te pe tine si iarta-i pe ceilalti

Atunci cand ti-ai acceptat greselile, trebuie sa inveti ceva din ele, sa le privesti ca pe lectii de viata care te vor ajuta sa ajungi o persoana mai buna. De altfel, si greselile celorlati pot avea parti pozitive care sa contribuie pe termen lung la dezvoltarea ta, macar prin prisma faptului ca te intaraesc emotional. In acelasi timp, pentru a fi impacat, trebuie sa te ierti si sa ii ierti si pe ceilalti. Iertarea nu presupune continuarea relatiei cu o persoana care ti-a gresit, atunci cand nu este cazul. Iertarea fata de ceilalti inseamna asumare, depasire si evolutie personala, fara sa te lasi tinut in loc.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: