Setari Cookie-uri

5 pasi pentru echilibrarea karmei

Afla cum poti sa iti cureti karma!

1. Accepta-ti greselile tale si gandul ca ceilalti pot gresi

Nimeni nu este perfect si fiecare dintre noi poate face greseli care au impact nu doar asupra vietilor noastre, ci si ale oamenilor cu care venim in contact. Oricat de mult am dori sa evitam greselile, acest lucru nu este posibil. Prin urmare, atunci cand cineva comite ceva gresit impotriva ta, accepta acest lucru ca atare. E omeneste sa gresesti. Desigur, acest lucru nu inseamna ca incurajezi perpetuarea greseli, ci doar acceptarea faptului ca perfectiunea nu este posibila.

2. Iarta-te pe tine si iarta-i pe ceilalti

Atunci cand ti-ai acceptat greselile, trebuie sa inveti ceva din ele, sa le privesti ca pe lectii de viata care te vor ajuta sa ajungi o persoana mai buna. De altfel, si greselile celorlati pot avea parti pozitive care sa contribuie pe termen lung la dezvoltarea ta, macar prin prisma faptului ca te intaraesc emotional. In acelasi timp, pentru a fi impacat, trebuie sa te ierti si sa ii ierti si pe ceilalti. Iertarea nu presupune continuarea relatiei cu o persoana care ti-a gresit, atunci cand nu este cazul. Iertarea fata de ceilalti inseamna asumare, depasire si evolutie personala, fara sa te lasi tinut in loc.

Citește și:

3. Arata-ti recunostinta

In cele mai grele momente din vietile noastre, pare aproape imposibil sa mai vedem lucrurile si faptele bune din jurul nostru. Dar ele exista si sunt acolo pentru a ne oferi puterea necesara. Fie ca e vorba de prezenta unui prieten, a unui partener, a familiei sau simpla prezenta a acoperisului deasupra capului pot fi si trebuie sa fie parti pozitive in vietile noastre pentru care e important sa fim recunoscatori. O cale simpla pentru a gasi toate aceste lucruri este sa faci o lista cu motivele, oamenii, sentimentele pentru care esti un om mai bun.

4. Gaseste frumusetea in lucrurile simple

Frumusetea este relativa iar astazi primeste de multe ori valori exclusiv mercantile insa frumusetea este la indemana tuturor, daca deschidem ochii si ne dorim sa o gasim. Frumusetea inseamna iubirea oamenilor din jur. La fel de bine, frumusetea poate insemna o dimineata de singuratate, cu ochii pe cer, o cana fierbinte de cafea impartita cu un prieten drag. Frumusetea poate insemna floare din ghiveci udata in fiecare zi sau joaca vantului printre crengile de copac. Frumusetea poate insemna zambetul unui strain. Nu costa nimic sa te opresti in loc pentru o secunda si sa o gasesti oriunde iti intorci privirea.

Citește și:

5. Descopera puterea miraculoasa a iubirii

Un citat celebru spune ca unii oameni din lume sunt atat de saraci incat nu au nimic altceva in afara de bani iar valorile materiale, asa cum bine stim, nu aduc intotdeauna fericirea. Fericirea vine din iubire iar iubirea imbraca numeroase forme. Energia pozitiva a iubirii poate veni de la familie, de la prieteni, de la partenerul de cuplu si mai ales, iubirea trebuie sa vina din interior. Orice alta forma de iubire poate fi blocata daca nu invatam intai sa ne iubim pe noi, sa ne apreciem si sa nu ne subestimam.

Foto interior si prima pagina polinaloves / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.