Punctele energetice ale trupului, respectiv chakrele, pot fi activate, deschise si curatate cu ajutorul cristalelor. Desigur, nu orice tip de piatra pretioasa sau semipretioasa poate purifica chakre. Intre fiecare punct energetic si cristalul aferent cu proprietati vindecatoare exista o legatura profunda, baza pe vibratia culorile. Acest lucru nu inseamna, de exemplu, ca un anumit tip de cristal nu poate activa mai multe chakre. Pentru ca acestea sa functioneze, cristalele trebuie asezate deasupra chakrei in cursul unei sesiuni relaxante de mediatie.

Atunci cand chakrele nu functioneaza asa cum trebuie, atunci cand sunt „infundate” energia nu poate circula prin corp. In mod normal, aceasta are un flux liber care incepe din crestetul capului, acolo pe unde intra in energie si se termina cu picioarele, acolo pe unde se scurge energia negativa. Daca acest flux intalneste o piedica pe drum, respectiv o chakra infundata, atunci aceste vibratii negative se acumuleaza in corp si au efecte nocive atat asupra trupului, cat si asupra spiritului. Prin urmare, iata cum iti poti curata trupul de energie negativa cu ajutorul cristalelor.

foto Sonya illustration/ Shutterstock

1. Cristalul pentru chakra radacina (Muladhara)

Muladhara este legatura energetica dintre oameni si pamant pentru ca, asa cum este pozitionata pe trup, se afla cel mai aproape de acest element natural. Aceasta este pozitionata in zona organelor genitale, mai exact intre anus si sex. O Muladhara care nu functioneaza corect poate duce la probleme serioase, in special in ceea ce priveste glandele suprarenale. In acelasi timp, din punct de vedere emotional, chakra radacina inchisa poate naste un sentiment de abandon, de dezradacinare. Piatra corespondenta acestei chakre este jadul rosu.

2. Cristalul pentru chakra sacrala (Swadhistana)

O chakra sacrala deschisa desemneaza o persoana care are abilitatea de a se adapta foarte usor la experientele noi. Aceasta este pozitionata la aproximativ 5 cm sub buric si este asociata organelor sexuale. Tocmai de aceea, atunci cand swadhistana nu functioneaza corect pot aparea probleme sexuale de ordin psihic si emotional. In acelasi timp, un astfel de blocaj se poate manifesta prin neputinta in exprimarea sentimentelor. Piatra corespondenta acestei chakre este sardonixul.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: