Credintele buddhiste spun ca trupul uman si buna sa functionare sunt dictate de punctele energetice corespondente din corp. Desi ele sunt prezente in numar mare, 7 dintre acestea sunt noduri spirituale majore responsabile cu fluxul energiei. Tocmai de aceea, atunci cand una dintre chakre este blocata, in trup dar si la nivel emotional pot aparea dezechilibre majore. Cele sapte chakre sunt Sahasrara – chakra coroanei, Ajna – chakra celui de-al Treilea Ochi, Visuddhi – chakra gatului, Anahata – Chakra Inimii, Manipura – chakra plexului solar, Svadhisthana – chakra sacrala si Muladhata – chakra radacina.
Citeste mai multe despre Sahasrara – chakra coroanei

Simbolul sărutului pe frunte, cel mai puternic sărut (are o putere remarcabilă)

foto D. Czarnota/ Shutterstock


De ce este importanta chakra Ajna?

Cea de-a doua chakra, Ajna, denumita si chakra celui de-al Treilea Ochi este plasata intre ochii trupesti, putin mai sus de sprancene. Aceasta este nodul prin care putem accesa intuitia, puterea imaginatiei precum si simtul observatiei sau perceptiile spirituale. De asemenea, Ajna sudeaza legatura dintre sinele nostru interior, dintre emotii si intelect precum si dintre trupul fizic si lumea care ne inconjoara, vazuta si nevazuta cu ochi trupesti. De asemenea, Ajna este responsabila cu abilitatea de a comunica precum si de a lua decizii. Atunci cand iti deschizi aceasta chakra vei reusi sa primesti lumea din jur si cu ochii mintii, astfel incat vei putea interpreta mai usor trecutul, prezentul si viitorul. Aceasta calitate este extrem de importanta pentru a putea decide calea pe care o urmezi in viata astfel incat sa fie pavata de intelepciune, cunoastere, compasiune, imaginatie si intuitie.

Cum se manifesta chakra celui de-al Treilea Ochi atunci cand este inchisa?

Se spune ca atunci cand chakra Ajna este complet inchisa, pot aparea numeroase probleme de ordin medical, printre care greutati de vedere si de auz, depresie, dureri ale coloanei sau dificultati de invatare. De asemenea, sinuzita prelungita sau insomnia pot fi doua dintre semnele unei chakre blocate. Cu toate acestea, problemele medicale nu trebuie lasate exclusiv in seama vindecarii spirituale si necesita controale de specialitate.

Calea catre implinirea spirituala: Cum iti deschizi chakra coroanei?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: