Setari Cookie-uri

Cum iti deschizi chakrele cu ajutorul cristalelor?

Descopera puterea magica a pietrelor pretioase!

foto Sonya illustration/ Shutterstock

1. Cristalul pentru chakra radacina (Muladhara)

Muladhara este legatura energetica dintre oameni si pamant pentru ca, asa cum este pozitionata pe trup, se afla cel mai aproape de acest element natural. Aceasta este pozitionata in zona organelor genitale, mai exact intre anus si sex. O Muladhara care nu functioneaza corect poate duce la probleme serioase, in special in ceea ce priveste glandele suprarenale. In acelasi timp, din punct de vedere emotional, chakra radacina inchisa poate naste un sentiment de abandon, de dezradacinare. Piatra corespondenta acestei chakre este jadul rosu.

2. Cristalul pentru chakra sacrala (Swadhistana)

O chakra sacrala deschisa desemneaza o persoana care are abilitatea de a se adapta foarte usor la experientele noi. Aceasta este pozitionata la aproximativ 5 cm sub buric si este asociata organelor sexuale. Tocmai de aceea, atunci cand swadhistana nu functioneaza corect pot aparea probleme sexuale de ordin psihic si emotional. In acelasi timp, un astfel de blocaj se poate manifesta prin neputinta in exprimarea sentimentelor. Piatra corespondenta acestei chakre este sardonixul.

Citește și:

3. Cristalul pentru chakra plexului solar (Manipura)

Asa cum ii arata denumirea, aceasta este pozitionata in dreptul plexului solar si este responsabila cu metabolismul si sistemul digestiv. Mai mult de atat, atunci cand Manipura este inchisa inseamna ca persoana respectiva a inmagazinat o serie de frustrari, suparari si nemultumiri pe care nu le poate exprima. In acelasi timp, o astfel de stare a chakrei din plexul solar poate duce la pierderea stapanirii de sine. Din punct de vedere cromatic, Manipura are vibratia galbenului, motiv pentru care piatra caracteristica acestei chakre este citrinul.

4. Cristalul pentru chakra inimii (Anahata)

Pozitionata in zona pieptului, Anahata protejeaza in mod special sistemul endocrin, precum si sistemul imunitar, motive pentru care deschiderea sa este cu atat mai importanta. Atunci cand Anahata nu functioneaza armonios, intregul organism este slabit si poate fi suspus atacurilor virusurilor cat si din punct de vedere energetic. In acelasi timp, o blocare a sa poate aduce dupa sine lipsa de incredere in oameni si in propria persoana, pesimism si neputina de a ierta. Pentru ca este asociata culorii verzi, jadul verde este piatra potrivita pentru a facilita deschiderea acestei chakre.

Citește și:

5. Cristalul pentru chakra gatului (Vishuddha)

Chakra este pozitionata paralel cu glanda tiroida, motiv pentru care in „grija” sa cad cresterea, dezvoltarea si maturizarea. Problemele care se manifesta in primul rand la nivel emotional, atunci cand chakra gatului este inchisa, se manifesta prin lipsa de intuitie, teama de judecata oamenilor, neputina de a verbaliza stari, dorinte, emotii precum si greutatea in a refuza’. Vishuddha este caracterizata de culoarea albastra, motiv pentru care ii corespunde acvamarinul.

6. Cristalul pentru chakra celui de-al treilea ochi (Ajna)

A sasea chakra este plasata in mijlocul functii si stapaneste vazul, atat cu ochii trupului cat si, evident, cu cel spiritual. Atunci cand Ajna este curata, persoana respectiva percepe mai adanc realitatea care ne inconjoara si nu doar pe cea din imediata sa apropiere. Capacitatile spirituale si intelectuale sunt sporite iar intuitia nu da gres. In caz contrar, individul se refugiaza exclusiv in lumea materiale si simte o stare aproape permanenta si inexplicabila de teama. Culoarea corespondenta acestei chakre este albastru deschis, motiv pentru care poate fi deschisa si curatata cu ajutorul azuritului.

Citește și:

7. Cristalul pentru chakra coroanei (Sahasrara)

Chakra plasata in crestetul capului este vitala pentru evolutia spirituala pentru ca reprezinta puntea de legatura directa cu energia universala. Putini dintre noi sunt cei care nu au probleme cu chakra coroanei care faciliteaza conexiunea cu Binele si cu energiile celor din jur. Atunci cand este inchisa, individul acuza dureri de cap cu origini inexplicabile, lipsa de speranta, chiar depresie so anxietate. Culoarea acestei chakre este violet, motiv pentru care piatra asociata cu ea este ametistul.

foto prima pagina Gorbash Varvara/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.