Bloggerita Carmen Negoita ne ofera sapte retete, foarte usor si rapid de pregatit acasa, numai bune pentru perioada de dinaintea Pastelui. „Poti tine cu post doar cu preparate raw vegan. Sunt satioase si sanatoase si nu mai esti nevoit sa consumi cartofi in exces, covrigi, tot felul de fainoase, margarina sau pateuri vegetale pline de aditivi. Ca mic dejun, pranz, cina sau gustare intre mese, va recomand budinca de chia, hummus raw, pizza raw, milkshake de banane, salata crocanta, lapte de migdale sau ciocolata calda raw. Ingredientele, inclusiv superalimentele, sunt usor de gasit si pot fi cumparate din plafar si magazine specifice”, spune Carmen Negoita. Iata retetele pe care le recomanda.

Lapte de migdale

Luam 200 de grame de migdale si le lasam la hidratat in apa timp de cateva ore. Apoi, le punem in blender, adaugam 1,5 litri de apa filtrata si mixam timp de 30 de secunde. Strecuram apoi totul printr-un saculet si laptele de migdale e gata!. Il punem la rece si il putem folosi in locul celui de provenienta animala. Daca dorim sa ii oferim un alt gust, putem adauga pudra de vanilie, ori cacao, ori chiar superalimente pentru energie.

Budinca de chia

Amestecam cu mana semintele de chia cu lapte de cocos sau de migdale, peste care adaugam, daca dorim, scortisoara, vanilie sau superalimente precum maca si lucuma. Amestecam apoi, cu grija, cu mure sau afine. Cand este gata, asezam intr-un pahar sau intr-un bol, iar deasupra putem pune nuci, migdale, fructe de padure proaspete.

Pizza raw fara gluten

Pizza raw este realizata doar din ingrediente de origine vegetala, fara a fi gatita la temperature inalte. Blatul il putem face omogenizand fulgi de ovaz, mix de seminte si ardei. Aceasta compozitie se introduce in deshidrator. Asa cum facem si noi la Rawyal, intindem apoi pe blat branza de caju, cubulete de avocado, de rosii, masline si germeni de grau si gata, iese cea mai delicioasa si mai sanatoasa pizza, numai buna pentru perioada postului.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: