Setari Cookie-uri

Test: Minti sau manipulezi?

Esti dintre acele care ii oblige pe ceilalti sa se supuna propriilor dorinte sau minti cu sange rece ca sa obtii ce vrei, fara viclenii si fara false amenintari voalate? Si, daca este cazul, ce-ai putea face ca sa schimbi anumite date de comportament? Te invit la test!

a. Ii ceri politicos vecinului sa faceti schimb daca nu-l deranjeaza.
b. Ii explici ca ti se face rau subit daca nu stai aproape de geam.
c. Astepti sa se elibereze un geam acolo unde vrei tu.

Rezultate:


Majoritate de A: Esti o adevarata manipulatoare

Marea problema este ca nu asculti sau nu vrei sa asculti nevoile si dorintele celorlalti. Astfel, nu ii respecti indeajuns, mai ales ca in cazul tau totul este bun ca sa obtii ceea ce vrei. Cam risti ca totul sa se intoarca impotriva ta mai devreme sau mai tarziu. Ar trebui sa inveti sa-ti exprimi dorintele in mod ceva mai direct si, mai ales, sa accepti ceea ce ti se spune pentru ca nu toata lumea si-a propus sa te refuze permanent si intentionat, iar un anumit grad de frustrare trebuie cultivat si la tine pe lini aceasta.

Majoritate de B: Minciunile ( mici sau mari ) nu dauneaza grav sanatatii...


...tale, in cel mai bun caz. Preferi sa fii mai curand directa decat sa manipulezi, poate pentru ca iti lipsesc diplomatia sau viclenia necesare sau poate pur si simplu pentru ca minciuna ti se pare mult mai comoda. Cand vrei ceva, ceri direct, daca ti se da bine, daca nu, invoci tu vreo melodrama sau cazi in registru de exagerari ca sa fii singura ca-ti iese treaba. Nu este tocmai si nici sanatos, in special daca nu ai limite clar trasate, ca doar de, putina mitomanie ( inofensiva, sa zicem ) nu poate dauna atat de tare, dar mai gandeste-te din cand si cand si la ceilalti si, de ce nu, invata sa mai si renunti.

Majoritate de C: Esti doar transanta, fara a fi manipulatoare

Asta, acceptand din start si posibilitatea / riscul de a fi refuzata. Iata o atitudine adulta care demonstreaza multa putere de caracter. Unii te-ar putea cataloga drept pasiva, dar, de fapt, e chiar foarte bine ca stii sa accepti frustrarea. Este chiar atuul tau intrucat astfel te plasezi in situatii clare, care iti vor permite sa avansezi in viata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.