Cum sa folosesti dozatorul de apa de la birou in deplina siguranta

Kudika
26 Mai 2016

Dozatorul de apa de la serviciu este folosit intensiv, zilnic, de multi oameni. De aceea nu este si nu poate fi un echipament steril. De fiecare data cand este folosit sau manipulat - cand servesti apa sau inlocuiesti bidonul - se poate intampla ca murdaria si bacteriile de pe maini, din aer sau de pe alte suprafete sa se depuna si pe watercooler.

Advertorial

Pentru ca apa din watercooler sa ajunga in pahar curata si sigura este nevoie ca si utilizatorii sa respecte cateva reguli de igiena si intrebuintare.

  1. Curatati zonele de contact dintre bidonul de apa si watercooler. Inainte sa scoateti eticheta igienica de pe bidon, curatati-o cu un servetel dezinfectant de unica intrebuintare. Schimbati imediat bidonul gol cu unul plin (ca sa evitati depunerea prafului in watercooler) si aveti grija sa stergeti eventualele picaturi de apa scurse din bidonul gol pe watercooler, tot cu un servetel dezinfectant.
  2. Amplasamentul watercooler-ului este esential in mentinerea calitatii si igienei apei. Spatiul in care este plasat watercooler-ul La Fantana trebuie ferit de lumina directa a soarelui; aratati toleranta zero pentru praf, condens, substante chimice sau gandaci de bucatarie, oricare dintre acestea prezentand riscuri pentru calitatea si igiena apei.
  3. Zona de curgere a robinetilor de apa nu trebuie atinsa direct - nici cu mana, nici cu paharul sau cana. Daca, totusi, asta se intampla, stergeti robinetul cu un servetel dezinfectant de unica folosinta – si, in general, curatati watercooler-ul regulat cu lavete dezinfectante.
  4. Igiena personala e sacra. Regula de aur – spalati-va pe maini sau stergeti-le cu solutii igienizante intotdeauna inainte de a va atinge de watercooler sau de bidon.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: