Setari Cookie-uri

12 lectii de dragoste invatate de la Papa Francisc

Ce poate fi mai frumos pe lume decat a iubi si a fi iubit?

8. Casatoria nu este doar acea unire sexuala a corpurilor, dar si oferirea cuiva, de buna voie si nesilita de nimeni, a dragostei pe viata, a sufletului pe tava, astfel incat doua persoane sa devina o singura entitate spirituala.

9. Dragostea poate si trebuie oferita si copiilor iar cei care au casa plina de copii sunt cei mai fericiti. Copiii trebuie crescuti in spiritul valorilor familiale, fara rusinea de a-si exprima sentimentele si cu exemple personale de fapte bune. Trebuie tinut minte ca proprietatile familiei nu ii includ si pe copii, ei sunt niste persoane cu liber arbitru.

10. Copiii isi pot arata iubirea fata de parinti cinstindu-i pe acestia, nefacandu-le numele de ras, practic, ei pot sa isi laude parintii in public si pot sa obtina rezultate bune la invatatura si astfel sa le aduca admiratia celor din jur.

11. Trebuie sa fim buni si blanzi si in afara casatoriei, pentru ca nu doar sotul/sotia merita intelegerea si iubirea noastra ci si cei din jur, intrucat cu totii suntem oameni si putem gresi.

12. Cu un pic de incredere si dragoste realizam mai mult decat ne dam seama, mai ales daca aceasta creste intr-o familie cu un sot, o sotie si cel putin un copil al lor.

Foto prima pagina: Chinnapong, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.