Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Ce rol are ce face Delia Matache?

De la o vreme, deschiderea la minte e simultana cu deschiderea la slit.

Un text de Radu Buzaianu

Nu stiu altii cum sunt, dar eu am obiceiul acesta de a-mi creste fetele al caror tata sunt. Una are 2 ani, cealalta 4. Si in obiceiul acesta, ce poate parea ciudat multora, ma intalnesc cu tot felul de situatii bizare. De exemplu cu lectiile de educatie pe care Delia Matache le da mamelor. Excluzand tendentios cumva participarea tatilor. Sau “taticilor”, cum ii place artistei sa spuna.

Asa cum am cunoscut-o, mari pretentii n-as avea de la ea. Dar inteleg ca despre muzica ei in ultima vreme se vorbeste ca ar avea un mesaj. Un mesaj gresit, dar totusi, un mesaj. Si ea nu era asa. "1, 2, 3, 4, usor iubitul meu, ca se rupe patul". Iata un mesaj de exemplu. E din ultima ei muzica. Ea cantand pe la radiouri cu public cu varste reduse pana la absurd, multora le-a parut deplasat. De aceea artista a scris o scrisoare publica “mamicilor” care poate parea chiar tutorial.

“Tu, mamico, tine-ti pruncul «ocupat» ! Tine-l departe de MTV, de internet si alte nenorociri care-l pot afecta emotional pe minorul in cauza. TV-ul nu va intra in casa cu forta, mami! Scoate cablul, mami! Du-l la teatru, mami! Ai optiuni destule, mamico!”

Ceea ce sigur ar putea fi interesant, daca n-ar fi si stupid. In general parintii isi intalnesc copiii seara si in weekend. Asa e lumea capitalista gandita. Sa muncesti sa-ti creasca altii copiii. Si atunci senzatia ca ii poti izola de televizor, de radio sau de locurile pe unde mai are de gand “mami”, cum i-ar spune sotul ei, sa dea din fund cantand, e caraghioasa.

“In «usor iubitul meu ca se rupe patul!» Nu-i nimic mura-n gura, nimic rusinos in a sari in pat! Nu mai sari in pat! Mesajul e clar si evident! Pentru cei ce inteleg mai mult decat ce zice versul, sorry”

Citește și:

Sigur ca e absurd ca urmarind un videoclip in care o duduie da din fund in chiloti intr-un pat, cantand asa, sa dai conotatii sexuale. Doamna Delia Matache e ironica. Ca Toma Caragiu in Mefisto. ”Cum face unu vreo prostie gata si scuza. Nu e el de vina, saracul, dracu l-a pus”. Si ea, ca si Toma Caragiu, se recomanda ca fiind artisti. Sunt colegi de breasla. "1, 2, 3, 4, usor iubitul meu ca se rupe patul". Ea este insa o artista descuiata la minte. Ca de la o vreme, deschiderea la minte e simultana cu deschiderea la slit.
"Buna ! Sunt Delia si nu m ocup cu educatia ta! ".

De ce este caraghioasa aceasta declaratie? Pentru ca educatia nu e ca pauza publicitara, delimitata de restul programului. Se intampla continuu si e formata din totalitatea celor cu care un copil interactioneaza cu voia sau fara voia parintilor. A crede ca-l poti delimita de televizor, internet, radio si de interactiunea cu copiii care dau si ei din fund ca parintii lor au mai avut si alta treaba decat sa-i fereasca de artista Matache, nu e un rationament caraghios, ci nu e un rationament deloc. Sigur ca rolul ei nu este acela educativ, dar pe undeva, daca ar fi sa ne punem o intrebare, ne-am pune intrebarea asta: totusi, ce rol are ce face Delia Matache? Dar nu ne punem intrebari. Dam si noi din fund ca sa parem deschisi la minte.

Foto prima pagina: Michael Vitek, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.