Setari Cookie-uri

Adevaratele trucuri pentru un ten impecabil dupa o vara in care l-ai neglijat

Trucuri numai bune de aplicat pentru un ten frumos si sanatos!

ten impecabil

Vara a lasat urme vizibile pe tenul tau. Soarele nemilos, apa sarata de mare, clorul din piscina, machiajul prea incarcat pentru acest anotimp au fost tot atatia factori care au dus la problemele cu care te vei lupta luni bune de acum incolo. Doar ca lucrurile nu sunt chiar atat de rele precum par. Iti spunem noi cateva trucuri numai bune de aplicat pentru un ten frumos si, mai ales, sanatos.

Curata, tonifica, hidrateaza

Le poti considera cele trei porunci esentiale ale unui ten asa cum iti doresti. Citata de everydayhealth.com, Annet King, director global al educatiei pentru Dermatologica, sustine ca probabil 80% dintre femei nu isi spala corect fata. Iar o piele sanatoasa incepe cu piele curata. Nu are niciun rost sa hidratam sau sa folosim produse anti-aging daca nu le aplicam pe o fata curata.

Este, asadar, important ca in fiecare dimineata si seara sa iti cureti fata cu atentie, folosind produse potrivite tenului tau, sa aplici o solutie tonica revigoranta, apoi o crema hidratanta, intr-un strat generos. Astfel, pielea ta va fi nu doar hidratata, ci si sanatoasa. In plus, nu te duce niciodata la culcare fara sa te demachiezi. O data pe saptamana fa-ti un gomaj, pentru a indeparta stratul de celule moarte, si de cate ori ai timp aplica o masca hranitoare, de preferat facuta in casa. In functie de preferintele tale si de tipul de ten, gasesti pe internet retete pentru aceste masti cu ingrediente natural.

Citește și:

Scapa de punctele negre

Punctele negre se manifesta pe piele sub forma de pete mici si inchise la culoare, ca urmare a unor pori incarcati, fiind denumite si comedoane deschise. Aceste semne sunt premergatoare aparitiei acneei si trebuie tratate din timp. Punctele negre apar frecvent in zona T a fetei, pe nas, pe frunte si pe barbie, unde pielea este mai uleioasa si produce sebum in exces. Acestea au cauze multiple si se manifesta indeosebi la tenul gras si la persoanele care se machiaza zilnic si abundent. Daca ai si tu aceasta problema, nu incerca sa scapi de ea la tine acasa, pentru ca, cel mai probabil, zonele cu probleme se vor suprainfecta si te vei alege cu semne. Mai bine apeleaza la un astfel de tratament impotriva punctelor negre si vei scapa rapid si eficient de aceasta problema.

ten impecabil

Schimba-ti stilul de viata

Stim ca suna complicat, dar tot ceea ce faci se vede mai devreme sau mai tarziu pe fata ta. Ai ajuns sa dormi doar cateva ore pe noapte, in conditiile in care simti ca ai putea sa nu te ridici din pat o saptamana si tot nu ai reusi sa recuperezi? Este momentul sa iei masuri. Pe langa faptul ca lipsa de somn este cauza unor problem grave de sanatate, si pielea ta are de suferit. Cearcanele adanci, aspectul tern al tenului, ba chiar si acneea sunt si ele printre consecintele imediate ale lipsei de somn. Desi incerci sa mananci sanatos de cele mai multe ori, sunt seri in care dai buzna in primul fast food care iti iese in cale? Stim, iti spui ca faci asta destul de rar, dar acest gen de comportament alimentar are si el consecinte nefaste asupra sanatatii tale si asupra felului in care arata pielea ta. Oricat de greu ar fi, incearca sa raresti cat mai mult scaparile de genul acesta si introdu in alimentatia ta cat mai multe fructe si legume, de preferat crude. Si, desigur, nu uita de cei doi litri de apa pe care ar trebui sa ii bei in fiecare zi, pentru ca hidratarea nu se face doar cu o crema aplicata cand si cand.

Citește și:

Practica un sport

Probabil ca nu te-ai gandit niciodata ca sportul influenteaza si felul in care arata tenul tau. Practicarea unui sport contribuie la eliberarea de endorfine, hormonii fericirii, si starea generala de bine se va vedea si pe chipul tau. Sportul practicat regulat te ajuta sis a te disciplinezi, asa ca iti va fi mult mai usor sa te tii de ritualurile zilnice pe care, altfel, esti tentata sa le cam sari.

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.