Potrivit credintelor budiste, cele 7 mari chakre sunt principalele puncte energetice ale corpului. Patru dintre acestea sunt plasate in zona superioara a trupului si sunt responsabile cu capacitatile noastre intelectuale in timp ce restul de trei se afla in partea inferioara si guverneaza instinctele.

Cele sapte chakre sunt Sahasrara – chakra coroanei, Ajna – chakra celui de-al Treilea Ochi, Visuddhi – chakra gatului, Anahata – Chakra Inimii, Manipura – chakra plexului solar, Svadhisthana – chakra sacrala si Muladhata – chakra radacina.

Fiecare dintre ele are un rol foarte important in buna functionare a organismului si in armonia spirituala iar orice dezechilibru, fie ca e vorba de o hiperactivitate, fie ca e vorba de o chakra inchisa, poate produce neplaceri fizice si dureri sufletesti. Tocmai de aceea, astazi vom porni impreuna in explorarea celor sapte mari chakre si vom descoperi cum le putem deschide si curata pentru a ne echilibra energetic. Prima dintre ele este chakra coroana, Sahasrara.

foto D. Czarnota/ Shutterstock

De ce este importanta chakra Sahasrara?

Chakra coroana este plasata chiar deasupra capului si este calea principala prin care patrunde energia pozitiva. De asemenea, atunci cand aceasta este deschisa, devenim mai constienti de lumea care ne inconjoara, atat de cea vazuta cat si de cea nevazuta.

Se spune, de asemenea, ca chakra coroana este poarta prin care iese sufletul la moartea trupeasca, unul dintre principalele motive pentru care aceasta trebuie sa fie deschisa.

Mai mult de atat, se crede ca Sahasrara contribuie la buna functionare a glandei pituitare, a scoartei cerebrale precum si a sistemului nervos.

Cum se manifesta chakra coroanei atunci cand este inchisa?

Semnele fizice ale blocajului energetic sunt foarte subtile si se manifesta prin dureri dese de cap precum si ale ochiului drept. Din punct de vedere emotional, persoana cu chakra coroanei blocata poate fi trista sau anxioasa fara vreun motiv evident, ii lipseste dorinta de comunicare si refuza cu incapatanare sa accepte ideile celor din jur. Mai mult de atat, nu se mai implica in vietile oamenilor dragi si poate simti de multe ori ca este un spectator al propriei vieti, ca lucrurile se desfasoara fara control si fara directie.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: