Setari Cookie-uri

Calea catre implinirea spirituala: Cum iti deschizi chakra coroanei?

Afla cum poti atrage energia pozitiva in viata ta!

foto D. Czarnota/ Shutterstock

De ce este importanta chakra Sahasrara?

Chakra coroana este plasata chiar deasupra capului si este calea principala prin care patrunde energia pozitiva. De asemenea, atunci cand aceasta este deschisa, devenim mai constienti de lumea care ne inconjoara, atat de cea vazuta cat si de cea nevazuta.

Se spune, de asemenea, ca chakra coroana este poarta prin care iese sufletul la moartea trupeasca, unul dintre principalele motive pentru care aceasta trebuie sa fie deschisa.

Mai mult de atat, se crede ca Sahasrara contribuie la buna functionare a glandei pituitare, a scoartei cerebrale precum si a sistemului nervos.

Cum se manifesta chakra coroanei atunci cand este inchisa?

Semnele fizice ale blocajului energetic sunt foarte subtile si se manifesta prin dureri dese de cap precum si ale ochiului drept. Din punct de vedere emotional, persoana cu chakra coroanei blocata poate fi trista sau anxioasa fara vreun motiv evident, ii lipseste dorinta de comunicare si refuza cu incapatanare sa accepte ideile celor din jur. Mai mult de atat, nu se mai implica in vietile oamenilor dragi si poate simti de multe ori ca este un spectator al propriei vieti, ca lucrurile se desfasoara fara control si fara directie.

Citește și:

Deblocarea acestei chakra mareste aportul de energie pozitiva si ofera un tonus general intregului organism, motiv pentru care deschiderea acesteia este extrem de importanta. In plus, asa cum spuneam mai sus, evolutia spirituala si echilibrul emotional sunt aproape imposibil de atins atat timp cat Sahasrara este inchisa. Cu toate acestea, simptomele fizice mentionate anterior nu trebuie puse exclusiv pe seama unei chakre blocate si necesita consultarea unui medic.

Cum deblochezi chakra coroana?

Inspira-te!
Acesta este primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand incerci sa deschizi orice chakra, cu precadere cea a coroanei. Bucura-ti sufletul cu o fapt buna, cu o plimbare in natura, cu melodia ta preferata, cu o imagine frumoasa sau cu o carte care iti aduce ganduri pozitive. Asa cum spunea Goethe, sa nu lasi nicio zi sa treaca fara sa vezi, fara sa auzi sau sa citesti ceva frumos.

Citește și:

Repeta urmatoarele propozitii pline de esenta pozitiva:
Sunt o fiinta a luminii.
Sunt deschis si ma extind.
Totul este posibil

Vizualizeaza!
Stai in pat sau pe podea cu picioarele incrucisate, spatele drept si corpul relaxat. Respira adanc si constientizeaza fiecare miscare pe care o faci. Imagineaza-ti deasupra capului un glob de lumina calda, aurie care se mareste si devine din ce in ce mai vizibil. Aceasta lumina este doar energie pozitiva si dragoste. Esti in siguranta cu ea. Vizualizea apoi mici fire de lumina care ies din globul tau si se indreapta catre cer. Esti din ce in ce mai prezent la viata ta, la propriile actiuni si toate gandurile negative, toate grijile si toate supararile ies din tine prin acest glob si apoi se risipesc fara sa ii stirbeasca lumina. Mentine aceasta imagine cat de mult poti si repeta exercitiul in fiecare zi.

Citește și:

foto prima pagina Natasa Adzic/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.