Setari Cookie-uri

Deschide cel de-al Treilea Ochi: Curatarea chakrei Ajna

Calea catre implinirea spirituala prin deschiderea ckakrei Ajna

foto D. Czarnota/ Shutterstock

De ce este importanta chakra Ajna?

Cea de-a doua chakra, Ajna, denumita si chakra celui de-al Treilea Ochi este plasata intre ochii trupesti, putin mai sus de sprancene. Aceasta este nodul prin care putem accesa intuitia, puterea imaginatiei precum si simtul observatiei sau perceptiile spirituale. De asemenea, Ajna sudeaza legatura dintre sinele nostru interior, dintre emotii si intelect precum si dintre trupul fizic si lumea care ne inconjoara, vazuta si nevazuta cu ochi trupesti. De asemenea, Ajna este responsabila cu abilitatea de a comunica precum si de a lua decizii. Atunci cand iti deschizi aceasta chakra vei reusi sa primesti lumea din jur si cu ochii mintii, astfel incat vei putea interpreta mai usor trecutul, prezentul si viitorul. Aceasta calitate este extrem de importanta pentru a putea decide calea pe care o urmezi in viata astfel incat sa fie pavata de intelepciune, cunoastere, compasiune, imaginatie si intuitie.

Citește și:

Cum se manifesta chakra celui de-al Treilea Ochi atunci cand este inchisa?

Se spune ca atunci cand chakra Ajna este complet inchisa, pot aparea numeroase probleme de ordin medical, printre care greutati de vedere si de auz, depresie, dureri ale coloanei sau dificultati de invatare. De asemenea, sinuzita prelungita sau insomnia pot fi doua dintre semnele unei chakre blocate. Cu toate acestea, problemele medicale nu trebuie lasate exclusiv in seama vindecarii spirituale si necesita controale de specialitate.

In ceea ce priveste alte manifestari ale acestei chakre atunci cand e blocata, oamenii nu mai sunt receptivi la mediul inconjurator, la propriile sentimente sau la sentimentele celoralti. In astfel de cazuri, se pot lua decizii gresite, gandirea logica este ingreunata si apar temeri de ordin superstitios nejustificate. Tot pe seama unui blocaj al chakrei Ajna sunt puse fuga de responsabilita, lipsa dorintei de comunicare precum si dependenta de anumite substante.

Citește și:

Cum deblochezi chakra Ajna?

Prima tehnica si cea mai la indemana de eliberare a acestei chakre este exersarea ochilor. Se freaca cele doua palme pana cand se incalzesc si se pun deasupra ochilor, fara sa se apese. Cu ochii inchisi, se executa apoi miscari ale globului ocular, de la stanga la dreapta, de sus in jos si circular.
Cea mai eficienta modalitate de a deschide chakra Ajna este meditatia insotita de vizualizare. Cu ochii inchisi, se vizualizeaza ochiul spiritual din mijlocul fruntii. Imaginar, acesta se extinde atat pe directia stanga-dreapta, cat si in spate, prin craniu pana cand invaluie tot capul cu dimensiunile sale. Culoarea sa este indigo si emana o lumina calda, placuta. Pentru a ajuta procesul de meditatie, se poate arde ulei de levantica sau se poate masa in forma diluata intre sprancene si pe frunte pentru a ajuta la activarea si curatarea chakrei. La fel de benefice in acest proces sunt uleiurile de ienupar, rosmarin si santal.

Citește și:

Alte modalitati de curatare si deschidere a chakrei Ajna

  • Introducerea culorii indigo in vestimentatie si locuinta.
  • Admirarea si meditatia sub cerul instelat.
  • Purtarea unor talismane din ametist, cuart sau piatra-lunii.
  • Visatul cu ochii deschisi si imaginarea unor scenarii pozitive.
  • Orice activitate artistica, in special de natura vizuala.

Foto prima pagina Sonya illustration/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.