Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Oamenii nu te vor la biserica, te vor la restaurant

Cineva trebuie sa spuna si adevaruri mai grele: nimeni nu vrea sa mearga la nunta.

Un text de Radu Buzaianu

Lui Radu ii place sa fie in direct dimineata in vieta oamenilor la radio si sa-si sesizeze viata lui in detaliile ei nesemnificative in restul zilei. E genul care in principal sesizeaza si in secundar traieste. Ceea ce nu e putin lucru.

---------------------------

Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt impotriva sistemului. Ca e un sistem in care suntem bagati. Suntem parte din el si, odata intrati, va spun sincer, din asa ceva nu se iese usor. Stiu oameni invinsi de sistem. Despre oameni care sa invinga sistemul n-am auzit, dar nici nu i s-au opus multi. Supravietuim in el, care, cum putem.

Probabil v-ati dat seama, vorbim despre sistemul de nunti. Am ajuns sa nu mai raspund la telefon. Anul viitor toata lumea se insoara. Capacitatea femeilor de a convinge barbatii sa fie cerute in casatorie mi se pare tot mai greu de stavilit. Crestineste e in regula. Dar nu se pune problema asa. Oamenii nu te vor la biserica, te vor la restaurant.

Citește și:

Traim sub acest asediu al reciprocitatilor. A venit la nunta ta, te duci la a lui. E ca un tip de scadenta. Senzatia e de rata. De credit cu care pleci in viata si care-si cere partea lui. Dar care care iti intra in viata festiv, cu impresia cat i se face un favor. Se numeste “invitatie”. Impresia e de reusita: suntem intre cei chemati. Va intreb sincer, pot sa va dau din invitatiile pe care le am la nunti pentru anul urmator? Si sunt oameni care n-o nimeresc din prima, te cheama la doua, trei nunti in viata. Am inteles ca n-a mers, dar noi ce vina am avut? Cineva trebuie sa spuna si adevaruri mai grele: nimeni nu vrea sa mearga la nunta. Nimeni nu vrea sa participe la o petrecere cu oameni de peste 60 de ani. Va rog sa ma intelegeti.

Din asa ceva nu se iese usor. Eu sunt anti-sistem. Dar nu-i usor. Poti sa refuzi multe intamplari in viata. Nuntile sunt cel mai greu de refuzat. Mai repede refuzi o cerere de casatorie, decat o invitatie la nunta. De aceea solutia s-ar putea sa fie la ele, nu la noi. Deci ca de obicei.

Citește și:

Foto prima pagina: ommaphat chotirat, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.