Setari Cookie-uri

Adevarul despre visele profetice

Inca din cele mai vechi timpuri problema viselor, prin misterul de care se inconjoara, i-a preocupat pe oameni, acestia incercand sa dea o explicatie producerii si semnificatiei lor. Au aparut astfel numeroase conceptii care mai de care mai fanteziste, incredibile, ciudate sau naive, dar si teorii fundamentate stiintific.

Se poate intampla insa si ca visele sa nu aiba nicio legatura usor sesizabila cu realitatea. Semnele aparute in vis nu sunt niciodata sigure. In interpretarea lor trebuie sa se tina seama si de tipul de sistem nervos, de personalitatea celui care viseaza, precum si de tipul planetare al acestuia, de felul in care astrele ii influenteaza destinul.

Alti factori care pot sa schimbe sensul unui simbol sunt: culoarea, juxtapunerea imaginilor, modalitatea exacta de prezentare etc. Astfel, acelasi semn, in functie de contextul general, poate sa fie de bun augur sau rau prevestitor. Apa, de exemplu, daca este limpede semnifica sanatate, daca este tulbure poate sa prevesteasca unele dispute, iar daca vedeti niste obiecte in apa, primiti un semn fericit. Apa curgatoare prevesteste fericire durabila, pe cand cea care cade simbolizeaza ruina, iar cea statatoare tristete.

Utilitatea viselor organice, in schimb, a fost recunoscuta chiar si de catre unii dintre cei mai sceptici oameni de stiinta. Acestea sunt provocate de starea fiziologica, patologica, si pot sa releve celui care viseaza anumite afectiuni organice pe care el poate nu le cunoaste. O simpla indispozitie fizica sau boali grave, pot da nastere la vise in care acestea se manifesta in diferite feluri. Astfel, afectiunile inimii sunt adeseori insotite de cosmaruri repetitive, urmate de o tresarire sau chiar trezire.

Cel mai adesea aceste cosmaruri iau forma unor figuri inspaimantatoare sau a unor incendii. Tot de cosmaruri sunt insotite si afectiunile plamanilor, insa de aceasta data sub forma de lupte grele, razboaie sau calatorii dificile. Proasta functioanare a rinichilor poate fi semnalizata prin senzatia de inec sau prin vise in care pareti extrem de obositi. Repetarea unor astfel de cosmaruri, sau a unui anumit cosmar, in general, impune consultarea unui medic. Este valabil chiar si pentru cei mai sceptici: mai bine sa verifici decat sa regreti mai tarziu!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.