Setari Cookie-uri

Vedete anorexice

Obsesia pentru greutate nu este atat de noua pe cat s-ar putea crede. Desi in prezent adeseori sunt acuzate vedetele sau designerii de moda pentru impunerea unei imagini mult prea fragile si mai nou aproape imposibil de atins

Multe dintre aceste vedete au vorbit deschis despre tulburarile alimentare. Jessica Alba de exemplu recunostea ca devenise obsedata de kilogramele in plus. Ea era de parere ca asemeni ei, foarte multe fete intampina aceasta problema: “Foarte multe fete prezinta tulburari de alimentatie si am trecut si eu prin asta. Devenisem mult prea slaba. Acum incerc pur si simplu sa fiu normala.”

Si Victoria Beckham recunostea pentru prima data in autobiografia ei “Learning To Fly” ca pentru un timp a fost obsedata de fizicul ei, desi o vreme ea negase problemele care insa erau usor de sesizat. Geri Halliwell a urmat terapie pentru a se vindeca de bulimie. La scurt timp dupa ce s-a lansat in cariera solo a afisat un fizic tot mai fragil surprinzandu-si pe buna dreptate fanii care erau obisnuiti cu o Geri mult mai voluptoasa. Ea a declarat ulterior: “Mi-am dat seama ca nu mai pot sa controlez acest monstru. Aveam nevoie de ajutor.”

Kate Moss a inventat chiar un termen care sa o descrie perfect: rexic, derivand de la anorexie (anorexic) si sexy. Se pare ca pe ea nu o deranjeaza foarte tare aceasta problema, dar daca ne gandim la intreaga ei viata lipsita de echilibru si afectata de excese de toate felurile probabil ca nu gresesc spunand ca lui Kate ii place sa sufere.

Paula Abdul s-a luptat cu bulimia si dupa ce s-a internat intr-o clinica in anul 1994 a hotarat sa vorbeasca deschis despre problemele ei. Cuvintele ei descriu foarte bine acest gen de tulburari: “Imi este foarte greu sa vorbesc despre asta intrucat este vorba despre una dintre cele mai grave tulburari, mai ales ca nu poate sa fie descrisa in termeni de alb si negru. Tulburarile de alimentatie nu sunt de fapt legate de mancare ci vorbim in realitate despre sentimente.”

Sentimente de teama, autostima redusa, suferinta morala si fizica, generate de o imagine total distorsionata asupra propriei persoane.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.