Setari Cookie-uri

Inconstienta indoliaza

Au trecut si sarbatorile de Paste pentru unii prea greu, pentru altii mult prea repede, pentru unii cu bucurii (asa cum speram cu totii sa fie) iar pentru altii din nefericire cu adevarate tragedii

Un om responsabil, care respecta viata, matur, constientizeaza riscurile consumului de alcool la volan. Si ca un om care respecta viata, nu si le asuma. Poate ca verdictul meu suna dur pentru unele urechi, poate pentru cele care se inrosesc recunoscandu-se in astfel de comportamente, insa sunt reale cazurile in care oameni nevinovati mor pentru ca un conducator auto nu a fost capabil sa respecte niste reguli de bun simt, la care te obliga in primul rand propria constiinta. Asa cum suntem invatati ca un cutit raneste, tot asa ar trebui sa fim invatati ca si nerespectarea regulamentului rutier chiar se soldeaza cu victime. Si desi ni se repeta in mod formal aceste reguli, foarte putini oameni si le insusesc in mod real si le filtreaza prin ei insisi. Afirmarea propriei “personalitati” prin prisma masinii conduse adeseori primeaza in fata vietii. Pentru unii este mult prea importanta demonstrarea calitatilor masinii conduse.

Adeseori calitatile masinii se confunda cu calitatile personale: daca masina este buna, trebuie sa fiu si eu bun. Si din moment ce am o masina puternica, este dreptul meu (nescris dar recunoscut) de a depasi viteza legala, daca nu fac asta este curata blasfemie, conform celebrei replici “degeaba ai masina daca stai sa dormi in ea” pe care multi o folosesc in momentul in care intalnesc un sofer care chiar se mentine in limitele impuse de lege. Pentru multe persoane, in special de sex masculin, sofatul a devenit o adevarata competitie, un prilej de a-si demonstra “barbatia”, in clasicul spirit competitiv al barbatului. Nu de putine ori mi-a fost dat sa observ comportamente absurde la volan, incapatanare si sclipiri de mandrie in ochi, cand la finalul cursei putea sa afirme cu satisfactie: ai vazut ca nu ne-a stat nimic in fata!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.