Setari Cookie-uri

8 secrete ale unei vacante perfecte

Petrecerea concediului la mare presupune insa si o atentie sporita din partea noastra. Nu este deloc exclus ca in urma expunerii prelungite la soare sa ne alegem cu unele arsuri,parul sa-si piarda din stralucire si vitalitate, pielea sa devina mai aspra sau sa cadem prada unei insolatii.

Trateaza pielea iritata - Daca observi ca pielea este iritata din cauza soarelui, aplica pe zonele afectate comprese cu ceai din frunza de cimbru sau infuzie din ceai de musetel. Benefice pentru sanatatea pielii sunt si baile de plante. Uleiul eteric continut de plante intretine calitatea pielii si instaureaza starea de buna dispozitie. Petele de pe trup sau de pe obraz trebuie frecate de cateva ori pe zi cu frunze de patrunjel.


Racoreste-ti tenul prin masti de fructe
- Mastile pe baza de pulpa de piersici sunt ideale pentru calmarea si racorirea tenului. Le poti alterna cu mastile din pepene galben, coacaze, struguri sau capsuni. Sunt racoritoare, usor astringente si vitaminizeaza pielea. In cazul in care ai constatat ca obrazul tau este ars, aplica o masca de iaurt, de mere, de cartofi cruzi (rasi) sau de castraveti. Poti face de asemenea comprese cu ceai de sunatoare.

Citește și:


Evita soarele daca iti face rau
- Din pacate, cura heliomarina nu este recomandata tuturor persoanelor. Caldura in exces are actiune congestiva, solicitand puternic vasele si inima. De aceea, cei cu tensiunea arteriala ridicata sunt mai mult decat susceptibili unei insolatii. Este recomandat ca persoanele ce sufera de boli de inima sau de plamani, suferinzii de nefrite sau nevroticii sa evite expunerea la soarele puternic. Pe de alta parte, pentru reumatici, pentru cei care sufera de anumite boli de piele, pentru cei cu afectiuni ale cailor respiratorii, vaporii emanati de mare: aerosolii, ozonul, clorura de sodiu, azotul, iodul, magneziul au un efect binefacator asupra organismului.

De asemenea, toate persoanele trebuie sa evite sa se expuna la soare intre orele 11 si 15 cand razele sunt cele mai puternice, iar radiatia ultravioleta se afla la intensitatea ei maxima.

Citește și:


Poarta ochelari de soare
- Pentru ca ochii si zonele din jurul lor sunt foarte sensibile la razele ultraviolete, protejeaza-te purtand ochelari de tip heliomat. Cercetarile stiintifice au demonstrat ca persoanele care se expun unui grad inalt de radiatie solara prezinta un risc de patru ori mai mare de a face cataracta decat persoanele care nu fac acest lucru.


Foloseste cremele cu protectie solara
- Pentru a proteja pielea tenului, poarta o palarie cu boruri mari si foloseste o crema de baza cu SPF. Pentru corp, in functie de tipul de piele pe care il ai (mai deschisa sau mai inchisa la culoare) alege o lotiune protectoare cu filtre UVA si filtre UVB, rezistenta la apa. Factorul de protectie al lotiunilor si cremelor variaza si el. Cu cat este mai mare cu atat protejeaza mai eficient impotriva razelor ultraviolete. Chiar daca stai sub umbrela, pielea tot trebuie protejata, aceasta asigurand o protectie echivalenta cu SPF 9.


Sursa: Garbo.ro

Citeste mai multe articole Garbo:

Insolatia

5 sfaturi pentru protectia solara a lui bebe

Pregateste-te de vacanta!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2006
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.