Setari Cookie-uri

Sunt sotia lui Mos Craciun!

Cand v-am spus ca Mos Craciun citeste Kudika, nu m-ati crezut! Iata ca scotocind forumul nostru, am gasit o scrisorica de la sotia Mosului:

Cand v-am spus ca Mos Craciun citeste Kudika, nu m-ati crezut! Iata ca scotocind forumul nostru, am gasit o scrisorica de la sotia Mosului:

Buna,

Sarbatorile de iarna se aproprie. Pe toti ne cuprinde uneori nostalgia copilariei noastre. Sotul meu este pentru cateva saptamani pe an, Mos Craciun. Imbraca costumul rosu, gros, cu multa blanita alba. Barba lunga si bogata, cureaua neagra si lata, cizmele inalte si drepte il transfoarma in Mos Craciun.
Avem o relatie de foarte multi ani. La inceput aveam o parere incerta. In primii ani, in luna decembrie, ajungea acasa seara foarte tarziu si pleca dimineata in zori. Eram trista... Nu de multe ori se intampla sa imi petrec Ajunul Craciunului singura. Intr-un an, a ajuns acasa in noaptea de Ajun, mai bine spus in dimineata de Craciun.

O prietena imi spunea mereu: "Esti o fericita, il ai pe Mos Craciun mereu langa tine. Intotdeauna. Ajunul Craciunului si Craciunul le vei petrece cu Mosul. Nu il vei astepta niciodata cu incertitudine, stii ca va veni negresit". Nu o intelegeam atunci. Nu mi-am dorit nicioadata un sot cu o situatie materiala excelenta, am gandit mereu ca in doi se pot face multe. Ii spuneam mereu sotului meu: "Macar in ziua de Ajun sa fim impreuna. Muncesti tot anul, macar Sarbatorile sa le petrecem impreuna". Uneori se supara pe mine. Imi spunea mereu ca ar trebui sa imi amintesc mai des de copilarie. Sa incerc sa mai fiu copil. Sa imi amintesc cat eram de fericita cand venea Mosul la mine. Dar eu tot nu intelegeam… de ce trebuie sa fie el Mosul?!? Nu poate fi altcineva?!?

Iubesc enorm copiii. In limita timpului meu, mergeam si merg la cat mai multe evenimente cu copii. Imi place enorm sa fiu in preajma lor. Ca profesie sunt economista, lucru care nu are nici o legatura cu cei mici. Insa ador sa merg la petreceri. Dar il vroiam pe Mos doar pentru mine de Sarbatori.
Ulterior am aflat de ce nu statea niciodata acasa.

Acum 2 ani m-am suparat foarte tare si i-am spus ca o sa merg si eu cu el, pentru ca asa vom fi impreuna pe toata perioada Sarbatorilor. Intr-o zi de 10 decembrie, m-am imbracat in costumul de Craciunita si m-am alaturat Mosului. Ce pot sa va spun acum?!? Mergand alaturi de Mos la petrecerile de Craciun mi-am dat seama ca petrecerile pentru copii nu iti vor da niciodata atata satisfactie si atata bucurie. Este minunat sa aduci fericire in sufletul copiilor. Este minunat sa le vezi luminitele din ochi la vederea Mosului. Sunt lucruri care te scot din viata de zi cu zi, te scapa pe moment de responsabilitati, facturi, indatoriri, contracte, orice are legatura cu lumea reala. Esti din nou in lumea copilariei. Esti din nou extrem de fericit pentru ca poti crea o fericire enorma.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.