Setari Cookie-uri

Compatibilitate in cuplu: Ordinea nasterii si relatia cu partenerul de viata

Ordinea nasterii si rolul psihologic pe care fiecare copil l-a jucat in copilarie pornind de la rolul sau de copil unic, mezin, mijlociu sau prim nascut marcheaza puternic caracterul adultului de mai tarziu. Cum se inteleg un mezin si un copil unic la parinti in cadrul unui cuplu? Ce fel de relatie exista intre primul nascut si copilul singur la parinti sau cat de compatibili sunt acestia?

Relatia mezin-mezin poate fi o relatie frumoasa si incitanta, insa uneori lucrurile au tendinta de a scapa de sub control si niciun responsabil din cei doi nu se ofera sa le dea un sens.

Relatia mezin -mijlociu – Mijlociul se simte prins in stilul usor iresponsabil de viata al mezinului. Sunt amandoi niste visatori, firi creative si de obicei nu le place sa preia sarcini. Au o relatie libera si moderna care abia dupa mult timp se poate finaliza cu o casatorie. In ciuda iubirii, ambilor le vine greu sa-si asume responsabilitati, renuntand la statutul lor actual.

Relatia mezin -singur la parinti este o relatie care cere afirmare si flexibilitate de ambele parti. Unul este copilaros si afectuos, amator sa fie rasfatat, celalalt este rational si rece. Cu toate acestea cei doi pot trai impreuna, intr-o fericire totala, pana la adanci batraneti. Daca isi inteleg unul altuia sentimentele si nevoile afective, au multe de invatat unul de la celalalt.

Citește și:

Personalitatea mijlociului – Care este profilul clasic al personalitatii mijlociului? Kevin Leman spune ca mijlociul comunica cu usurinta cu persoane mai mari sau mai mici ca varsta decat el, urand in schimb confruntarile si altercatiile. Stie sa asculte, da dovada de obiectivitate atunci cand vine vorba de rezolvarea unei probleme, analizand-o din ambele puncte de vedere, atat pozitiv cat si negativ. S-a nascut cu reale aptitudini de negociator. Isi doreste intr-un mod usor exagerat sa fie placut de cei din jur. Intampina dificultati in a lua decizii care il pot rani sau care pot cauza neplaceri celor din jur.

Ce fel de relatie i se potriveste mijlociului? Pentru ca are unele tendinte de a se dezaprecia, mijlociul are nevoie de un partener care sa-i sporeasca increderea in sine, facandu-l sa se simta special. Partenerul ideal al mijlociului trebuie sa inteleaga nevoia reala de afectiune a mijlociului, fara a face un capat de tara din acest fapt. In plus, mijlociul recunoaste foarte rar ca are nevoie de sprijinul si ajutorul persoanei pe care o iubeste.

Citește și:

Relatia mijlociu - singur la parinti – Copilul singur la parinti doreste cu orice pret sa capteze atentia partenerului, iar mijlociul este dornic sa i-o ofere, dorind in schimb sa fie apreciat si sa i se raspunda cu iubire si intelegere. Ca aceasta relatie sa functioneze, cei doi trebuie sa gaseasca o cale comuna de a-si exprima sentimentele.

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.