Setari Cookie-uri

Cand crezi ca nu mai ai alta solutie...

…a trecut deja ceva timp de cand te face sa suferi. Probabil ani de zile in care, desi te-a agresat in fel si chip – fizic, sexual, iti vorbeste urat si te ameninta, te-a izolat de familie si prieteni, iti interzice sa muncesti, iti controleaza telefonul, mailul, te face sa te simti urata si inutila, pune pe tine toata povara ingrijirii copilului desi este stapan absolut peste veniturile familiei - tu ai sperat ca se va schimba, ca dragostea ta il poate salva si va redeveni barbatul dragut si atent de care te-ai indragostit.

* Cand te simti pregatita (de dorit in faza de luna de miere a ciclului violentei cand este si el mai cooperant) suna la Centrul de Consiliere Casa Blu (021 311 46 36) sau la Centrul Pilot de Asistenta si protectie a Victimelor Violentei in Familie (021 9833) si povesteste unui asistent social ce ti se intampla. Aici vei gasi sprijin si consiliere ca sa iei decizia buna.

* Alte solutii:

1. Telefoneaza la 112 si solicita sprijinul politiei in cazul producerii unui incident violent. Solicita apoi serviciului de urgenta 112 eliberarea unei adeverinte care sa ateste producerea incidentului.

2. Daca ai fost agresata fizic, mergi la Institutul National de Medicina Legala pentru eliberarea certificatului medico-legal. Te costa 39 de lei, vei avea nevoie de el din punct de vedere legal, iar daca nu ti-l permiti, Centrul Pilot de Asistenta si protectie a Victimelor Violentei in Familie (021 9833) te poate sponsoriza pentru a-l obtine.

3. Depune la sectia de politie de care apartii o plangere penala impotriva agresorului si nu uita sa ceri si sa pastrezi numarul de inregistrare a plangerii.

4. Informeaza agentul de proximitate despre ce se intampla in familia ta, pentru a monitoriza situatia.

5. Solicita ajutorul familiei, vecinilor sau altor persoane in caz de urgenta. Poti sa stabilesti un cod de urgenta cu cineva apropiat, pentru situatiile periculoase, astfel incat aceasta persoana sa poata chema politia.

6. Identifica organizatiile si adaposturile de urgenta aflate cel mai aproape de tine.

7. In cazul in care esti nevoita sa pleci de urgenta de acasa, exista si adaposturi de criza, care te primesc cu tot cu copii (Centrul De Primire In Regim De Urgenta A Victimelor Violentei In Familie, 021 25 25 117).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.