Setari Cookie-uri

Scandaluri la case foarte mari

Daca va treziti uneori visand la viata in puf dusa de celebritati cu zambetul pe buze si fara cearcane-n jurul ochilor, mai ganditi-va o clipa inainte sa aruncati banutul cu dorinta in vreo fantana. Traiul in straturile superioare ale societatii ne imbie doar pana la un punct, dupa care se intinde zona minata cu paparazzi, si scandalurile mirosite mereu de ei. Luand in calcul grandomania “celebrilor faimohttp://www.kudika.ro/kfspAdmin/fckeditor/editor/images/spacer.gifsi”, a actorilor si a cantaretilor si a tuturor suferinzilor de insolatie de la lumina reflectoarelor, ciocniri intre orgoliile lor supradimensionale sunt inevitabile... si dese. Asadar, sa raspundem impreuna la intrebarea: ghici ciuperca cine sta in vile si se cearta ca la usa cortului?

Iata ce declaratie a emis echipa Serenei Williams dupa ejectia de injuraturi indreptata impotriva unui arbitru in semi-finalele de la US Open: “Aseara toata lumea a putut observa cu cata pasiune ma dedic ocupatiei mele. Acum ca am avut timp sa ma linistesc, imi dau seama ca, desi nu sunt de acord cu decizia incorecta a arbitrului, infocarea de pe teren m-a facut sa abordez situatia gresit, lasandu-ma influentata de pasiune si emotie. As vrea sa multumesc fanilor si suporterilor mei pentru intelegerea lor...” si asa mai departe. Se observa in negru pe alb – aparatul dedicat calmarii spiritelor considera ca o personalitate se arata afectata de o gafa comisa lansandu-se in exprimari afectate. Perpetuat de-a lungul timpului, acest gen de tratare a conflictelor incepe sa fie, insa, detronat de viteza mediului online.

Intr-adevar, multumita evolutiei Internetului in materie de reactie la milisecunda, majoritatea scuzelor aterizeaza mai nou direct pe blogurile celebritatilor. In felul asta, aterizarea nu beneficiaza de trucurile unei intregi masinarii de purtatori de cuvant versati in limba lor de lemn: in schimb, vedeta se exprima cu propriile cuvinte. Aici, mai exact pe blogul lui, Kanye West s-a aratat spasit dupa iesirea de prost gust din cadrul MTV Video Music Awards, cand i-a smucit microfonul din mana laureatei Taylor Swift pentru a o proclama pe Beyonce castigatoare de drept a premiului Cel Mai Bun Videoclip. Justificarea lui Kanye nu prea arata ca miscarea unui profesionist, dar nici ca scoasa pe banda rulanta: “Imi cer miiiiiii de scuze lui Taylor Swift si fanilor ei si mamei ei. Am vorbit cu mama ei exact dupa [spectacol] si mi-a zis acelasi lucru pe care l-ar fi zis si mama mea. Este foarte talentata!”

Intorcandu-ne la fenomenul scandalului in sine, merita reliefat ca, desi cand il citim la mari si tari departare de origine, el ajunge sa capete o infatisare diluata, doar pentru ca sunt vedete la mijloc nu inseamna automat ca totul e doar o furtuna intr-un pahar cu apa. Oricat am lua peste picior problemele de comunicare ale starurilor, ele sunt o caracteristica a existentei intr-un turn de fildes, cu atat mai mult cu cat nebunia creata de faima distorsioneaza perceptia oricui. Furtunile astea, asadar, capata proportii uriase, devenind niste gauri negre in care se nimeresc tarate si victime colaterale. In cazul lui Kanye, nu doar Swift a iesit sifonata de pe urma nevoii lui de-a se da in stamba, ci si Beyonce – ea a fost nevoita, pentru propria imagine, sa faca apologia momentului jenant, si a dat “vina” pe... arta: “ Stiam ce intentiona si stiam ca se ridica in sprijinul artei.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.