Setari Cookie-uri

Educatia: Elixirul unei vieti lungi

Cunoastem cu totii zicala conform careia in spatele fiecarui barbat de succes se ascunde o femeie puternica, insa ne e mai putin cunoscut faptul ca in spatele fiecarui barbat care traieste mult se afla o femeie educata.

Studiul releva insa si un fapt social important si anume ca femeia ramane cea responsabila pentru casa si in secolul XXI. Nu conteaza cat de educata e, ce venit are sau cat timp petrece la locul de munca in incercarea de a pune pe picioare si de a intretine o cariera de succes; cand vine vorba de casa, tot ei ii revine responsabilitatea primara pentru cumparaturi, gatit, curatenie etc. Daca de cele mai multe ori barbatii isi permit sa se axeze aspra carierei, femeile trebuie sa jongleze inca intre responsabilitatile de la locul de munca si cele familiale. Rolurile sociale clasice inca mai functioneaza, diferenta fiind ca femeie care munceste opt ore pe zi (uneori si mai mult) in spatele unui birou e aceeasi cu femeia de la “coada cratitei”.

Intre timp campusurile se umplu cu femei universitatile raportand un numar mai mare de studenti si absolventi de sex feminin decat de sex masculin. Motivul nu e ca femeile ar fi mai muncitoare sau mai destepte, ci faptul ca educatia superioara constituie un pas necesar pentru o cariera care inca aduce un venit cu aproximativ 25% mai mic decat cel al unui barbat cu acelasi nivel educational (conform unui recensamant facut acum cativa ani).





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.