Setari Cookie-uri

Arta citirii chipului: ce spun obrajii despre personalitatea si sanatatea ta

Obrajii sunt piesa care intregesc ansamblul chipului, simbolul energiei si a vitalitatii. Obrajii, ca si trasatura faciala componenta, reprezinta secretul fortei care zace in fiecare din noi. Iata cateva dintre semnificatiile si simbolurile obrajilor pe care le-am desprins din straveche arta chinezeasca a citirii si a interpretarii trasaturilor chipului:

Semnificatia alunitelor de pe obrazul stang - Alunitele din partea de jos a obrazului stang, aflate sub portiunea de sub nas, sunt considerate a fi de rau augur pentru posesorii lor, indicand o viziune pesimista si negativista asupra propriei persoane, conflicte si ghinion pentru sotul sau partenerul persoanelor purtatoare de alunite. De asemenea, alunitele aflate putin deasupra liniei nasului si situate mai inspre ureche sunt un semn pretios de viata lunga si longevitate.

De asemenea, despre semnele particulare sau despre alunitele care apar subit se spune ca sunt indicatori ce semnaleaza un pericol apropiat sau suferinta de pe urma unei deceptii.

Obrajii, barometrul starii de sanatate a organismului


Acneea este pusa de regula pe seama schimbarilor hormonale care au loc in adolescenta, insa eruptiile acneice la maturitate, cu precadere in perioada premenstruala, pot indica o disfunctie a organelor reproducatoare feminine sau anumite afectiuni ale ovarelor (atunci cand eruptiile acneice sunt in partea inferioara a obrajilor si in dreptul gurii). De asemenea, petele de pe obraji pot fi si un indiciu al toxinelor acumulate in organism. Cand celelalte sisteme de eliminare a toxinelor sunt lenese, toxinele sunt eliminate prin piele. Intrucat zona pometilor corespunde in medicina traditionala chinezeasca zonei plamanilor, petele de pe pometi (partea superioara a obrajilor) pot trada anumite afectiuni la nivelul plamanilor.

Citește și:

Prezenta capilarelor sparte in dreptul partii superioare a obrajilor indica predispozitia spre alergii sau anumite afectiuni precum congestia sinusurilor. De asemenea, daca pe obraji apar anumite pete aflate in dreptul liniei danturii o infectie a gingiilor este posibila.

Usturimea la nivelul obrajilor poate indica o afectiune a stomacului, iar petele albe de pe obraji pot fi cauzate de o infectie. Mai mult, petele rosii de pe obraji tradeaza supraincalzirea unui anumit organ din trup, iar excesul de par de pe obraji poate fi un indiciu al existentei anumitor probleme hormonale.

Ghici culoare din obraji, ce-i?

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.