Setari Cookie-uri

10 clisee cinematografice ale ultimilor ani

Cetatea Filmelor a fost intemeiata cu un scop clar: sa ne incante, sa ne amuze, sa ne captureze imaginatia si, bineinteles, sa se imbogateasca din asta. Cuvantul cheie al Hollywood-ului ar trebui sa fie inovatia. Producatorii alearga innebuniti dupa idei noi, concepte noi, mai bine zis dupa tot ce e nou. In conditiile acestea nu prea se explica de ce inca de acum cativa ani ni se servesc pe tava (pe micul si marele ecran) aceleasi teme arhicunoscute puse in ambalaje diferite. De fapt se cam explica, numai ca nu e asa de usor sa recunoastem ca suntem consumatori de clisee, in special romantice.

De retinut ca printre filmele mentionate sunt si cateva ce critica aceasta tema mult prea utilizata fie parodiind-o fie oferind o alternative.

10. Calatoria in timp- The Time Traveler’s Wife, Kate and Leopold, 13 going on 30, The Lake House, 17 Again

Principiul de baza al unei comedii romantice sau al unei drame e sa puna cat mai multe bariere intre personajele principale pentru a evidentia ceva ce stim deja prea bine: iubirea nu e usoara. Si ce bariera mai buna ar putea exista decat timpul? Chiar daca stim ca situatiile create sunt imposibile nu putem sa ramanem indiferenti la ele. Daca iubirea poate sa invinga constrangerile de timp atunci poate sa invinga orice.




Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.