Setari Cookie-uri

Politistul care o avea prea mica

E ceva de neconceput sa o ai mica si sa te simti complexat din cauza asta. Fiecare om trebuie sa se multumeasca cu ceea ce i-a lasat natura sau, dupa caz, cineva situat mai sus. Intelegeti ce vreti de aici, dar un politist din Florida o avea prea mica si se descurca de minune cu ea. Era mandria lui, rezistenta peste ani si frumoasa ca la inceput

- Iata uita, acum vad bine si interiorul. Tare de tot. Poftiti, ce doriti?

- Domnule, nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt asa cum sunt.

- Se vede. Sunteti putin altfel decat mi-am imaginat. Nu v-am mai vazut de mult. Nici nu mai stiu de cand…

- Pardon? Parca era un simplu schimb de roluri.

- Nimic nu e chiar atat de simplu in viata. Uite, poti deveni batran intr-o secunda. Politist, la fel…Unii sunt mai norocosi, altii nu. Poti fi liber sau inchis intr-o cabina de jumatate de metru. Poti avea o proprietate imensa sau absolut niciun petec de pamant. Scurt pe doi. Lucrurile se schimba.

- Nu inteleg nicio iota. Ce inseamna tot circul asta? Stii, sectia poate deveni usor si inchisoare. Cam asta era si inainte.

- Bun. Am inteles. Nu ar avea nicio importanta. Altceva vreau sa dovedesc. Pentru altceva am venit eu aici. Acum vad si cabina pe dinauntru. Acum simt ce am simtit acum multi ani, cand s-a intamplat ceva aici…

- Ce s-a intamplat aici? Ofiterul un pic cam speriat duse cheia la incuietoare si bloca usa.

- Acum ceva timp, cam cat varsta dumitale, aici a oprit o masina. Aici a nascut o femeie. A atras-o cumva cabina asta nenorocita. Acum ceva timp, un barbat nu se simtea deloc barbat. Nu putea sa-si imagineze viata cu un copil, maturizarea asta brusca. Statea blocat la doi metri distanta si se uita neputincios cum o trecatoare s-a oprit sa dea o mana de ajutor. Omul a fugit si nu s-a mai intors aici decat acum…

- Tot nu inteleg. Aici s-a nascut fiul dumitale? De asta ai venit sa vezi cabina?

- Si de asta. Vezi tu, baiete, si fiul meu s-a intors la cabina, cum se spune ca toti ne intoarcem la origini…

- El e aici?

- Da, sta in fata mea. A trait fara tata pana acum. Ai trait fara tata pana acum. Daca nu te superi, ai putea sa ma eliberezi. Amandoi inautru nu incape discutie. Amandoi afara mai merge.

- Si ma rog de ce as face asta? De ce sa nu procedez la fel? Sunt tanar acum, tot la fel cum erai tu atunci. Ma sperii si o intind, unde vad cu ochii. E mai usor asa.

- Faci cum crezi ca e mai bine. Dar nu uita ca niciodata nu e prea tarziu pentru a indrepta niste lucruri, in general. La varsta mea, s-ar putea sa nu mai functioneze vorba. Plecand, lasand anii sa treaca atat cat i-am lasat si eu, nu ma vei mai putea gasi. EA mai e aici?
Kudika
19 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.