Setari Cookie-uri

Top 10 femei spion in istorie

Cand ne gandim la lumea spionajului ne apar in minte imagini ale unor barbati puternici, galanti, cruzi, ce mai, copii fideleale lui James Bond. Si totusi de-a lungul timpului guvernele nu s-au ferit sa racoleze femei pentru operatiuni care de care mai periculoase. Un motiv bun pentru asta e ca unei femei i se pot deschide usi ascunse pentru un barbat. Intr-un mediu dominat de barbati aceasta isi poate folosi puterea de seductia pentru a obtine ceea ce vrea iar in contextul unei societati in care femeia joaca in primul rand un rol domestic (cum era cazul in perioadele ce le-au facut faimoase pe urmatoarele femei) e mai putin probabil ca aceasta sa fie suspectata. Abilitatile, talentul, farmecul si inteligenta de care au dat dovada fac din urmatoarele femei cele mai faimoase femei-spion ale tuturor timpurilor.


6. Printesa Stephanie Julianne von Hohenlohe


Povestea printesei germane (prin alianta) e una interesanta. Aceasta a lucrat ca agent secret pentru Germania nazista pentru ca mai apoi sa colaboreze cu guvernul american. Fraternizarea cu cei ce au fost invinsi fac ca activitatea ei sa fie privita cu dispret. Dar oricate i-am reprosa acesteia trebuie sa recunoastem ca s-a dovedit a fi un spion remarcabil. Frumoasa, bogata, extrem de bine educata si de familie buna, printesa din Austria s-a infiltrat foarte usor in inalta societate britanica unde s-a invartit in cercuri restranse de inalti demnitari, precum sefi de cabinet sau figuri regale.

Ceea ce nu prea se stia despre ea era ca aceasta era prietena apropiata a lui Hitler si una dintre putinele femei a caror cuvinte aveau greutate in fata Fuhrer-ului. De mentionat ca printesa era evreica insa asta nu a impiedicat-o sa devina prietena personala a lui Hitler sau a altor demnitari nazisti precum Hermann Goring sau Heinrich Himmler. Printesa ce a primit de la prietenii ei titlul de “ariana de onoare” era “frecvent chemata de Fuhrer care ii apreciaza inteligenta si sfaturile bune. E probabil singura femeie care il poate influenta” ne informeaza un raport MI6 (serviciile britanice de informatii externe) de la acea vreme. Dupa izbucnirea razboiului, printesa a parasit Marea Britanie impreuna cu amantul ei de teama sa nu fie arestata sub acuzatia de spionaj. A fugit in SUA, inca neimplicata in conflict, unde a fost racolata de serviciul secret american devenind astfel agent secret al aliatilor si ajutandu-i sa creeze un profil al Fuhrer-ului. Dupa atacul de la Pearl Harbor a fost arestata si trimisa in varianta americana a lagarelor pentru a fi eliberata in 1945 la finalul razboiului. Printesa a murit in 1972 la Geneva.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: