Setari Cookie-uri

Top 5 inventii wacky pentru femei

Nu am fi astazi unde suntem din punct de vedere tehnologic si nu numai daca nu am avea printre noi cativa oameni impinsi de curiozitate si dornici sa faca lumea mai buna si mai usoara. Chiar daca nu toate inventiile sunt atat de utile pe cat ne-am astepta, tot trebuie sa admiram creativitatea persoanelor din spatele lor. La urma urmei, Roma nu a fost construita intr-o zi. Urmand acest fir logic, nu se stie care dintre inventiile aparent ratate sau pur si simplu ciudate s-ar putea dovedi punctul de plecare al vreunui dispozitiv minune. Intre timp, va invit sa descoperiti 5 dintre inventiile ciudate ale ultimilor ani destinate femeilor si sa le judecati utilitatea.

De pe indepartatele taramuri japoneze vine o inventie cat se poate de ciudata. Compania de lenjerie intima Triumph International Japan a lansat in urma cu ceva vreme un sutien ce se poate transforma in sacosa pentru cumparaturi. Inventia eco se numeste “No! Shopping Bag Bra” si a fost lansata in perioada de varf a unei campanii ecologice ce urmarea reducerea utilizarii pungilor din plastic, situatie reglementata si prin lege.

Cand sutienul este purtat, partea care constituie sacosa pentru cumparaturi se strange transformandu-se in pernute pentru sutien. Cand e momentul cumparaturilor, pernutele se desfac iar cupele din dantela se transforma in element decorativ. Sutienul eco este disponibil in cinci culori- rosu, albastru, verde, galben si roz.

Aceasta inventie a fost urmata de una la fel de ciudata, sutienul cu baterie solara Solar Power Bra. Dupa cum indica si numele, sutienul, mai bine zis bustiera, are un panou solar fixat pe abdomen. Sutienul de culoare verde (cum altfel), capteaza energia solara si are capacitatea de a genera indeajuns de multa energie cat sa incarce un telefon mobil sau un iPod.

3. Cupa menstruala

Dispozitivul in discutie apare sub nume precum Mooncup, LadyCup, Diva Cup si e deja pe piata de cativa ani buni. Are la baza o inventie mai veche ce dateaza din 1932. E vorba de un dispozitiv adresat femeilor si destinat utilizarii in timpul menstruatiei. Mooncup reprezinta prima versiune a acestui dispozitiv facuta din silicon, material binecunoscut pentru calitatile sale hipoalergenice. Producatorii sustin ca este usor de folosit, sigur si ecologic oferind o alternativa la tampoane si absorbante. Dipozitivul Mooncup e refolosibil, cu conditia sa fie dezinfectat intre utilizari. Are o durata de viata de aproximativ 10 ani de unde si valoarea ecologica a produsului.

Cupa menstruala are cam 5 cm lungime, e facuta dintr-un cauciuc moale pe baza de silicon poate retine pana la 30 de ml de lichid. Introdus cum trebuie, dispozitivul se prinde de peretii vaginului orientand lichidul menstrual spre cupa si indepartand riscul scurgerilor.

Cupa menstruala a fost primita destul de bine de piata britanica si a inceput sa se raspandeasca treptat si in restul Europei. Inventia nu e atat de ciudata pe cat de neasteptata oferind femeilor o metoda practica de a trece cu bine peste cele cateva zile dificile ale lunii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.