Setari Cookie-uri

Top 5 teorii conspirationiste din lumea vedetelor

O teorie conspirationista reusita e ca o adiere de vant intr-o zi torida; ne atrage imediat atentia, ne pune mintea in miscare si ne trezeste toate simturile. Suntem programati genetic sa ne lasam atrasi de mistere si sa cautam esenta din spatele aparentelor.

O teorie conspirationista reusita e ca o adiere de vant intr-o zi torida; ne atrage imediat atentia, ne pune mintea in miscare si ne trezeste toate simturile. Suntem programati genetic sa ne lasam atrasi de mistere si sa cautam esenta din spatele aparentelor.

Nu conteaza cat de absurde ar parea unele teorii, avem in noi o doza de scepticism si de neincredere care ne face sa ne intrebam: “Si daca ‘adevarul’ cu care suntem hraniti nu e decat versiune oficiala?”. “Daca cineva acolo sus trage toate sforile astfel incat sa nu stim decat ceea ce vrea acea persoana sa stim?” Si uite asa apar teoriile conspirationiste.

Dintre multitudinea de teorii care de care mai interesante sau mai hilare le-am ales pe acelea ce aduc in discutie disparitia dintre noi a unor figuri celebre. De fiecare data cand moare un artist vrem sa stim ce anume l-a doborat si cel mai adesea nu suntem multumiti cu un raspuns banal. In cautarea senzationalului ne imaginam ca un nume mare ar trebui sa aiba un final pe masura.

5. Michael Jackson

Cand regele muzicii pop a decedat pe data de 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, intreaga lume a fost socata. Vestea ca motivul nu a putut fi aflat imediat urmand sa fie dezvaluit de cercetari a aprins imediat un bec in mintea fanilor. Faptul ca rezultatul primei autopsii a dat drept verdict stop cardiac pentru ca apoi sa spuna supradoza de propofol, un anestezic puternic, a incurajat aparitia unor noi intrebari al caror raspuns a fost dat de o serie de teorii conspirationiste care de care mai ciudate.

Cea mai populara dintre ele e ca Michael si-a inscenat propria moarte pentru a scapa din lumina reflectoarelor si pentru a evita falimentul. Cum se stia foarte bine ca situatia financiara a starului era extrem de precara fiind supus unei presiuni mari din partea creditorilor, aceasta ipoteza a fost acceptata destul de usor de multi. O alta teorie sustine ca Michael ar fi fost asasinat la ordinul presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad pentru a distrage atentia publicului de la problemele regimului din Iran. Dupa cum ne informeaza cotidianul Telegraph.co.uk, stirea mortii starului “Michael Jackson RIP” a inlocuit stirea alegerilor din Iran “#iranelection” in topul celor mai importante topicuri ale momentului de pe Twitter, distrugand ultimele sperante ale unei revolutii in Iran. O a treia teorie sustine ca Michael ar fi murit de fapt in urma cu doi ani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.