Setari Cookie-uri

Cum deosebesti frica de intuitie?

Inima stie intotdeauna care sunt alegerile bune pentru noi.

intuitie Foto: ESB Professional, Shutterstock

Intuitia este glasul sufletului nostru, este busola noastra interioara care, atunci cand ii dam ascultare, ne ajuta sa fim la locul potrivit in momentul potrivit. Tot ea ne pazeste. Ca atunci cand iti spune sa nu mergi intr-un loc intr-o anumita noapte pentru ca apoi sa constati ca acolo se intampla ceva neplacut. Pe de alta parte, dupa o experienta traumatizanta, si frica iti poate sopti acelasi lucru: "nu te duce!" Cum faci sa le deosebesti?

1. Stabileste-ti niste coduri

Corpul tau este dotat cu inteligenta proprie. Durerile, accidentele, bolile si alte senzatii care apar in corp sunt semnale menite sa te traga de maneca si sa iti spuna cand ceva nu merge. Vorbeste cu corpul tau si stabileste un cod prin care sa te anunte ca vocea pe care o auzi este a fricii si nu a intuitiei. Poate fi orice, de la fierbinteala urechilor, la un o pleoapa care se zbate.

Citește și:

2. Fii atenta la emotiile tale

Deciziile bazate pe intuitie te fac sa te simti usurata. E ca si cum cineva ti-ar lua o povara de pe umeri. Iti dau o senzatie de bine, de bucurie ca esti pe drumul cel bun si actionezi in acord cu sufletul tau. O decizie luata din frica va genera o traire diferita, situata aproape la polul opus. Va exista o umbra de indoiala, de regret, ceva care te va impiedica sa te simti bine intru totul.

3. Asculta cine vorbeste mai tare, inima sau mintea

Inima stie intotdeauna care sunt alegerile bune pentru noi. Conectata la campul universal de energie si cunoastere, nu are nevoie de argumente si dovezi. De aceea, o decizie luata cu inima nu va ridica semne de intreabre. O decizie luata cu mintea, da. Mintea gaseste in permanenta argumente pro si contra, mintea este salasul fricii. Atunci cand o lasi sa te calauzeasca, mai devreme sau mai tarziu apare regretul de a nu-ti fi urmat glasul inimii.

Citește și:

4. Vezi cum se aseaza lucrurile

Intuitia nu ne avertizeaza doar asupra pericolelor dar ne si ghideaza pasii spre ceea ce ne poate ajuta sa crestem ca suflete, catre menirea noastra, catre ceea ce ne aduce bucurie. Atunci cand pasim pe aceasta cale, totul curge usor, vine de la sine. Lucrurile se aseaza pur si simplu.

Foto prima pagina: Zolotarevs, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.