Setari Cookie-uri

Ce se intampla cand visezi?

In viziunea indienilor americani, orice se intampla in lumea viselor are consecinte semnificative in viata noastra reala.

lumea viselor foto: Foto: night_cat, Shutterstock

Visele reprezinta o parte integranta a traditiei si practicii spirituale a indienilor americani. Inca din copilarie, acestia isi invata copiii cum sa-si aminteasca visele astfel incat sa le poata interpreta si folosi ca instrumente spirituale pentru indrumarea in viata.

Indienii americani cred ca fiecare om are trei suflete. Sufletul-ego este intruchipat in respiratie. Sufletul-trup da energie si forta vitala corpului in timpul starii de veghe. Sufletul liber paraseste corpul in timpul viselor si tranceselor si exploreaza domeniul viselor alaturi de creier, in timp ce celelalte doua suflete raman atasate corpului. Pentru indienii americani, lumea visului este la fel de importanta ca lumea fizica. Ei cred ca mintea si trupul nostru nu viseaza nimic si ca sufletul este cel care o face.

Citește și:

Lumea viselor este la fel de reala ca lumea fizica

Conform indienilor americani, sufletul nostru poate comunica. Ei cred ca putem comunica cu alte suflete, oameni si chiar animale atunci cand sufletul nostru se deconecteaza de corpul nostru si intra in domeniul viselor. Pentru ei, lumea viselor este la fel de reala ca lumea fizica.

Indienii americani cred ca viata este doar un vis. Ei considera ca, prin vise ne amintim cat de trecatoare este lumea in care traim. De fapt, nu exista nicio diferenta intre lumea viselor si viata pe care o experimentam in starea de veghe.

lumea viselor foto: AntonMaltsev, Shutterstock

In viziunea indienilor americani, orice se intampla in lumea viselor are consecinte semnificative in viata noastra reala. De aceea, daca cineva este ranit in timpul visului, trebuie sa primeasca ingrijire cand se trezeste. Tot in lumea viselor ne apar si ghizii spirituali care profita de ocazie pentru a comunica cu noi. Tot pe taramul viselor, sufletul primeste indrumare spirituala. Indienii americani cred cu tarie faptul ca, uneori, visele sunt chiar mai importante decat perioadele de timp in care suntem treji, pentru ca acolo sufletul primeste indrumari spirituale, afla informatii utile despre viitor si se conecteaza cu ghizii spirituali.

Citește și:

Lumea viselor este cu mult mai mult decat un loc obisnuit despre care se fac multe speculatii, se scriu carti si se fac filme. Este un plan astral in care sufletul trebuie sa calatoreasca in fiecare noapte pentru a se regenera, pentru auto-explorare si cresterea atat de necesara dezvoltarii sale.

Foto prima pagina: Khomenko Maryna, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.