Setari Cookie-uri

6 moduri pentru a-ti spori creativitatea

O minte deschisa iti poate spori creativitatea in toate aspectele vietii tale!

creativitate foto: kanea, Shutterstock

In fiecare dintre noi exista o doza de cretaivitate. Cu cat o punem la treaba mai mult, in fiecare aspect al vietii noastre, cu atat fiecare zi devine mai interesanta. Iata sase moduri in care iti poti spori creativitatea.

1. Alearga

Alergarea este un exercitiu care stimuleaza intregul corp. In creier se produce o substanta chimica numita serotonina, care este forma chimica a fericirii. Asta iti da o stare de bine. In timp ce alergi, privesti lucrurile dintr-o perspectiva diferita, deoarece te inalti deasupra lor si vezi imaginea de ansamblu. Mintea ta genereaza solutii si idei pe care doar alergatorul le poate percepe.

2. Tine un jurnal

Dintre zece lucruri, unul singur este mult mai bun decat restul. Pe parcursul unei zile, ne gandim la 100 de idei dintre care 10 pot genera 1 milion de dolari. Tine la tine un carnetel si scrie-t ideile, chiar si pe cele rele, deoarece acestea sunt catalizatorul celor mai bune.

Citește și:

3. Plimba-te pe jos

Plimbarile in natura iti stimuleaza mintea sa gandeasca intr-un mod mai natural, departe de stilul de viata tensionat, rapid, pe care orasul il produce. Miscarea, aerul, calmul si natura iti imbunatatesc creativitatea si calitatea gandurilor tale.

4. Mediteaza

Meditatia este cea mai sanatoasa modalitate de a-ti imbunatati creativitatea. Meditatia zilnica este frecomandata mai ales daca mintea ta este preocupata de munca. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand meditezi iti echilibrezi intreaga fiinta si gandurile care iti limiteaza creativitatea se estompeaza.

creativitate foto: alphaspirit, Shutterstock

5. Iesi din zona de confort

Statul in zona de confort iti da o senzatie de calm si siguranta, dar este ca si cum ai fi in inchisoare. Tot ceea ce iti doresti sa obtii, inclusiv creativitatea, te asteapta in afara zonei tale de confort. Acolo descoperi cat de minunata este viata, precum si posibilitati si solutii nesfarsite pentru a obtine ceea ce doresti.

Citește și:

6. Asculta muzica

Ascultarea muzicii care iti place este ca o minunata vacanta pentru mintea ta. Se stie ca muzica vindeca si imbunatateste dispozitia. Acest lucru se datoreaza faptului ca muzica trimite vibratii si iar noi cautam mereu sa gasim o frecventa vibrationala similara celei pe care o avem in prezent. Daca doresti sa te simti mai fericita, ascultata ceva care te face fericita. Muzica iti poate vorbi in feluri in care nimeni nu poate, asa ca alege o muzica care iti deschide mintea. O minte deschisa este un loc in care creativitatea vrea sa stea.

foto prima pagina: kotin, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.