Setari Cookie-uri

Sfaturile unei profesoare de yoga: Apa 'vorbeste' cu noi!

Apa nu este doar un element fizic, ci si unul energetic, de care ne putem ajuta pentru a deveni mai fericiti si plini de vitalitate.

apa Dincolo de tot ceea ce stim deja despre apa - este singurul element din natura care exista in toate cele 3 stari de agregare – aceasta mai are o calitate pe care putin o stiu, dar pe care oamenii de stiinta au demonstrat-o: are memorie!

Cunoscuta profesoara de yoga Dana Tupa considera ca apa nu este doar un element fizic, ci si unul energetic, de care ne putem ajuta pentru a deveni mai fericiti si plini de vitalitate. “Intrucat suntem compusi din apa in proportie de aproximativ 75%, ceea ce oamenii de stiinta numesc apa structurata va transfera, fie ca stim sau nu, energia si informatia catre apa din propriul nostru corp, modeland-o si structurand-o asemenea ei. Intr-un sens mai profund, apa din natura vorbeste cu noi, insa foarte putini dintre noi ii dam importanta si, mai rau, o combinam cu tot felul de sucuri ultra-acidulate, cu multe zaharuri si toxine”, explica profesoara de yoga Dana Tupa, fondatoarea PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International din Statele Unite.

Citește și:

Mai mult decat atat, specialistul yoga recomanda o serie exercitii simple, cu ajutorul carora putem structura informatic apa pe care o bem, astfel incat sa ne inunde corpul, nu doar cu elementul fizic, cat mai ales cu energia sa benefica. Avem nevoie de: un recipient transparent din sticla, un bilet cu o afirmatie pozitiva, scrisa de mana, un loc la indemana (un birou, spre exemplu) si 5 minute de concentrare.

  1. Scriem pe un biletel informatia pe care vrem sa o transmitem apei si pe care o bem apoi zilnic. Spre exemplu, daca avem o problema de sanatate pe care intentionam sa o rezolvam holistic (sa ii rezolvam cauza, nu efectul), atunci vom scrie o afirmatie de genul: “sunt sanatos”, “ficatul meu functioneaza perfect normal, iar boala este pe deplin eliminata din fiinta mea”. Plasam biletelul sub recipientul de sticla, plin cu apa si a doua zi vom consuma acea apa, preferabil cu recunostinta.
  2. Cu ajutorul cuvintelor rostite. Apa “aude” tot ceea ce ii comunicam. Majoritatea religiilor si practicilor spirituale au inteles puterea magnifica a apei si folosesc tot felul de incantatii pe care le transmit apei pentru a deveni ... “sfanta”. Afirmatiile transmise apei trebuie sa fie pozitive, sa nu contina negatii si sa fie formulate la timpul prezent.
  3. Cu ajutorul muzicii bine alese. Apa intra cu usurinta in rezonanta cu sunetul, fiind structurata diferit, in functie de vibratia specifica acesteia. Apa nu structureaza, ci ramane amorfa la vibratii joase si distructive ale sunetelor dizarmonioase, gen hard rock, trash, heavy metal etc, insa structureaza magic la muzica armonioasa, cum ar fi Mozart, Bach etc.
  4. Cu ajutorul culorilor sau al luminii colorate, insa in acest caz, trebuie sa avem pregatire sau cunoastere in cromoterapie, intrucat nu toate culorile sunt adecvate scopului nostru. In cazul in care, de exemplu, suntem inerti in general, si avem nevoie de mai multa agitatie, atunci putem utiliza culoarea rosie. Daca ne simtim usor deprimati, putem pune galben sau portocaliu; daca avem febra, culoarea albastra este cea mai potrivita, in timp ce atunci cand suntem devitalizati si avem nevoie de regenerare, este potrivit verdele. Aceste culori le punem sub sticla de unde bem apa, iar toata informatia cromatica va fi transferata in “memoria” apei, astfel incat atunci cand o bem sa asimilam si energia ei structurata.

Foto interior si prima pagina: Amanda Carden, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.