Setari Cookie-uri

6 cărți care ajută la vindecarea spirituală

Ne aflăm la un pas de vindecarea noastră spirituală. Trebuie doar să deschidem ochii, să ne deschidem mintea și să fim dispuși să acceptăm ce ni se întâmplă. Primii pași către vindecarea spirituală îi învățăm cu ajutorul cărților de profil.

Dacă te-ai decis să te vindeci singură, găsești mai jos câteva titluri de cărți care te vor ajuta. Fii atentă, însă, cărțile care te ajută în vindecarea spirituală nu sunt chiar aceleași cu cărțile de dezvoltare personală sau cu cele motivaționale. Cărțile de vindecare spirituală vorbesc despre ajutorul credinței și al lui Dumnezeu.

Vindecare sprituala

Sursa Foto: Shutterstock/By PHOTOCREO Michal Bednarek

În drum spre casă

Astăzi poți să simți că ai lumea la picioare, iar mâine să te trezești și să nu mai ai nimic. Sonia Choquette a simțit pe pielea ei acest "tratament". Într-un timp foarte scurt, autoarea cărții "În drum spre casă" a aflat ce înseamnă să pierzi totul: și-a pierdut fratele și tatăl, și-a pierdut căsnicia ei, a pierdut câteva relații de prietenie și profesionale. Sonia Choquette mărturisește:

Citește și:

"A trebuit să mă întorc în starea novicelui – să mă confrunt cu toată nefericirea şi durerea pe care credeam că le lăsasem în urmă şi să reînvăţ, de la început, lecţiile fundamentale ale smereniei şi compasiunii. Am fost capabilă să realizez asta prin practica pelerinajului – mai precis, parcurgând Camino de Santiago, o călătorie de peste 800 de kilometri peste Pirinei, dintr-un capăt al nordului Spaniei în celălalt. Doar prin acest proces al sacrificiului şi al renunţării de sine am fost capabilă să mă reconectez cu sinele meu autentic şi să-mi recâştig sentimentul de pace interioară.".

Dumnezeu vorbește limbajul iubirii tale

În iubire este nevoie de doi, de doi oameni, de două suflete. E nevoie de cineva care să iubească și de cineva care să răspundă acestui sentiment. Dr. Gary Chapman a descoperit că iubirea umană și iubirea divină comunică între ele, prin urmare, limbajele iubirii reflectă natura lui Dumnezeu. Descoperind iubirea divină și învățând să o împărtășim vom descoperi nu doar cum sa ne întărim credința în Dumnezeu, ci și cum să ne îmbunătățim relațiile cu familia și cu partenerul de viață.

Citește și:

Carti vindecare spirituala

Fluturi în grădină

Cartea de față este o poveste despre dragoste și spiritualitate, un roman pentru toţi cei interesaţi să afle mai multe despre misiunea noastră în viaţa aceasta, pe acest Pământ. Personajele sunt Linda, Katie, Roy şi Penelope, iar prin prisma călătoriilor lor, Valter Dos Santos, autorul cărții, ne învăţa despre lumea spirituală, reîncarnare şi doctrina spiritismului. Gelozia şi răzbunarea sunt câteva din trăirile care au ţinut împreună personajele acestei poveşti, aflate într-o misiune: să deprindă iubirea necondiţionată, astfel încât să poată evolua şi să-şi purifice spiritele.

Miracole vindecătoare ale sufletului

Umblă vorba că "Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă". Dacă stăm bine să analizăm propoziția, chiar așa este. Totul stă în puterea noastră, noi avem puterea de a ne vindeca și de a duce o viața așa cum ne dorim, dar doar fructificând darurile pe care Dumnezeu ni le-a oferit la naștere și cu ajutorul prezenței Lui. Împreună cu Dumnezeu avem puterea de a crea miracole vindecătoare ale sufletului, iar cartea scrisă de Maestrul Sha ne învață cum să creăm astfel de miracole pentru a ne transforma întreaga viață.

Citește și:

Nu lăsa nimic să îți întunece strălucirea interioară

Cartea "Nu lăsa nimic să îți întunece strălucirea interioară" descrie studii ştiinţifice care arată de ce se estompează strălucirea noastră interioară, pacea interioară, starea de sănătate, puterea de concentrare, motivaţia şi fericirea noastră, dar şi cum putem recupera această strălucire. Doreen Virtue oferă răspunsuri şi soluţii care ne pot ajuta să ne trăim viaţa cu mai mult entuziasm.

"Uneori, viaţa noastră se umple de drame datorită temerii că pacea este plictisitoare. Mass-media întăreşte această convingere, prin filmele şi emisiunile de televiziune care debordează de conflicte şi de drame... Personal, am experimentat atât un stil de viaţă nebunesc de stresant cât şi unul liniştit şi interiorizat, şi îţi pot spune că cel de-al doilea conduce la mai multă fericire. Un stil de viaţă senin nu înseamnă că trebuie să stai toată ziua cu picioarele încrucişate şi cu ochii închişi, repetând o mantra. Poţi foarte bine să rămâi senin în timpul unei activităţi foarte solicitante. Singura diferenţă este că nu te vei înnebuni pe tine însuţi (şi pe ceilalţi) prin energia ta nervoasă, teama şi anxietatea ta." [Doreen Virtue]

Citește și:

Vindecare sprituala

Iertarea - Cea mai mare putere vindecătoare

"Cei slabi nu pot niciodată să ierte. Iertarea este atribitul celor puternici." [Gandhi]. Cartea lui Gerald G. Jampolsky analizează factorii care ne determină să refuzăm iertarea și felul în care mintea justifică acest lucru. Mai mult, ea prezintă efectele toxice ale incapacității de a ierta și dezastrul pe care îl provoacă asupra corpului și în viața noastră. Și, cel mai important, prezintă beneficiile incredibile ale iertării. În paginile cărții găsim aforisme care ne reamintesc de virtutea iertării și care, repetate zilnic, ne pot ajuta să ne schimbăm viața, eliberându-ne de suferințele trecutului.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.