Setari Cookie-uri

22 de lucruri pe care le putem controla

Oricât de tare ne-am dori să avem control total asupra vieții noastre, acest lucru nu se va întâmpla niciodată, și cu atât mai mult când vine vorba de viețile celor din jur. Fii, însă, conștientă de ce stă în puterea ta și profită de asta!

Dacă de unele situații negative nu putem fugi, pentru că nu depind în totalitate de noi, sunt foarte multe alte lucruri pe care le putem controla și care ne ajută să ne îndreptăm în direcția bună, spre liniște și bucurie. În principiu gândurile, de acolo de unde pornește totul. Dacă poți să îți controlezi mintea și să rămâi la final de zi doar cu gândurile pozitive, jumătate din lupta cu stresul și stările de anxietate este câștigată. Nu decidem noi de cine ne îndrăgostim, însă noi decidem dacă persoana respectivă este potrivită, dacă trebuie sau nu să rămână lângă noi și cât timp îi permitem să ne consume energia.

Controlul gândurilor

Ne-am obișnuit să amânăm lucrurile, să lăsăm pe mâine ce putem face azi, pentru că... "și mâine este o zi". Nu, ziua de mâine nu ne este garantată. Datoria noastră este să ne îngrijim de ziua de azi, doar momentul prezent poate fi controlat, viitorul va fi o reflexie a deciziilor și a gândurilor pe care le-am luat/avut azi.

Citește și:

Prin urmare, începe azi să lucrezi cu mintea și cu inima ta, începe azi să lucrezi la atitudinea ta față de tine și față de ceilalți, și învață azi să controlezi tot ce poate duce la o viață așa cum îți dorești.

Controlează-ți mintea

În continuare găsești o listă cu 22 de lucruri și situații pe care le poți controla chiar din acest moment. Ești pregătită?

Ceea ce gândești

Ceea ce spui

Atitudinea ta

Perspectiva ta

Cât de sinceră ești cu tine și cu ceilalți

Cât de bună ești cu tine și cu ceilalți

Cât de des spui "Te iubesc"

Cât de des spui "Mulțumesc"

Cum și cât de mult îți exprimi sentimentele

Cât de mult zâmbești pe zi

Credințele/convingerile tale

Cât de recunoscătoare ești pentru ceea ce ai

Citește și:

Cât de des te gândești la trecut

Cât de puternic îi judeci pe ceilalți

Valurile marii

Sursa Foto: Shutterstock/By Iakov Kalinin

Dacă mai oferi sau nu a doua șansă

Dacă încerci a doua oară după ce nu ți-a ieșit ceva

Dacă ceri sau nu ajutorul

Cât de mult timp pierzi făcându-ți griji

Cine îți este prieten/Cine intră în viața ta

Câte riscuri îți asumi

Ce cărți citești

Ce alimente mănânci

Câți bani cheltuiești/investești


Acum că ți-ai dat seama că viața frumoasă ți-o faci tu cu mâna, inima și gândurile tale, ești pregătită să îți începi viața?

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By FCSCAFEINE

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.