Setari Cookie-uri

8 lucruri care iti otravesc sufletul

Asculta ce iti spune sufletul si nu ceea ce spun altii.

tristete foto: Llija Erceg, Shutterstock

Venim pe lume cu un suflet pur, inocent, iubitor si frumos. Iar daca nu suntem atente, aceste atribute se pierd sub invelisul fricilor, vinovatiei, rusinii, nemultumirii. Iata cele mai comune opt lucruri care ne otravesc sufeltul.

1. Nu inveti din greselile tale

Invatam din greseli, Cu cat sunt mai mari, cu atat au darul de a ne trezi la realitate. Insa atunci cand repeti aceeasi greseala de nenumarate ori, acest lucru iti poate epuiza sufletul, mai ales atunci cand te judeci aspru. Acest model repetitv iti spune ca ceva trebuie schimbat.

2. Gasesti mereu scuze

Te-ai nascut cu un suflet pur iar scuzele si minciunile il altereaza. Sufletul vede dincolo de cuvinte. Prin urmare, este mai bine sa iti asumi actiunile si sa inveti din ele.

3. Te temi de viitor

Acumularea minciunilor creeaza haos in viata ta spirituala. Te face sa te temi de viitor pentru ca nu esti impacata cu prezentul. Solutia este sa faci ceea ce trebuie acum, fara sa mai astepti nici o secunda.

Citește și:

4. Traiesti in trecut

Sufletul tau nu poate trai in prezent pentru ca mintea ta il tine prizonier in trecut. Sa mentii aceasta stare este ca si cum te-ai lipsi de oxigen. Ce a fost a fost. Bucura-te de ceea ce este acum

5. Esti foarte auto critica

Sufletul tau striga in tacere de fiecare data cand esti super critica la adresa ta. Stie cine esti cu adevarat si comunica cu tine prin intermediul emotiilor tale care nu sunt cele mai placute. Inlocuieste discursul negativ la adresa ta cu cel pozitiv, deoarece acela te reprezinta cu adevarat.

6. Le permiti celorlalti sa abuzeze de bunatatea ta

Sufletul tau cunoaste intentiile celorlalti. De aceea se intristeaza cand altii abuzeaza de bunatatea ta. Invata sa fii asertiva si sa stabilesti granite sanatoase pentru a-ti proteja sufletul de abuzuri.

7. Faci lucruri care nu sunt in concordanta cu scopul tau in viata

Citește și:

Indeplinirea scopului tau in viata este principalul motiv pentru care esti in aceasta lume. Sufletul tau stie asta si este singurul lucru pe care sufletul tau doreste sa-l urmezi. Atunci cand te concentrezi asupra unor lucruri care nu sunt aliniate scopului tau, sufletul tau se tulbura. Asculta ce iti spune sufletul si nu ceea ce spun altii

8. Te opui adevaratei tale naturi

Familia sau anturajul au tendinta de a te impinge sa faci lucruri care nu te fac intotdeauna fericita. Dar pentru ca nu vrei sa ii dezamagsti, le faci pe plac. Sufletul tau nu este multumit de asta pentru ca stie cine esti cu adevarat si nu vrea altceva decat sa iti permiti sa stralucesti.

Foto homepage: Amanda Carden, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.