Setari Cookie-uri

Cum să te faci plăcută în 9 pași simpli

Să fim plăcute, dacă se poate, de absolut toți de cei cu care interacționăm... sau nu, este una dintre cele mai arzătoare dorințe ale oricăreia dintre noi. Ne dorim să fim plăcute pentru exteriorul nostru, lăsăm pe locul doi interiorul, și ne hrănim cu complimentele care ne sunt făcute, deși adesea nici măcar nu știm să le primim cum se cuvine.

Postăm fotografii pe rețelele de socializare pentru a primi aprecieri, mergem la evenimente sau ieșim în oraș îmbrăcate în cele mai inedite combinații de haine, tot pentru a câștiga admirația și simpatia celorlalți, uneori facem chiar și compromisuri pentru a fi pe placul cuiva, uitând cât este de simplu de fapt să ne facem plăcute.

Cum sa te faci placuta

Sursa Foto: Shutterstock/By Stock Rocket

În primul rând, dacă este să o luăm firesc, a fi plăcută nu este ceva ce se învață, ci este o calitate pe care ți-o dezvolți de-a lungul timpului. Dar dacă în ultima perioadă ai simțit că relațiile tale cu ceilalți nu mai sunt la fel, îți este mai greu să păstrezi o relație cu cineva și consideri că problema este la tine, sunt câțiva pași mici pe care trebuie să îi urmezi ca să redevii persoana caldă și atractivă care ai fost odată.

Citește și:

Plăcută trebuie să fii atunci când mergi la un interviu de angajare, în fiecare zi petrecută la locul de muncă, atunci când mergi în vizită ori la un eveniment, plăcută trebuie să fii în orice moment, fără să depui efort. Fii așa pentru că îți dorești să fii, nu pentru că este necesar.

Metode simple prin care să te faci plăcută

1. Zâmbește.

2. Folosește un parfum care miroase plăcut sau nu folosi deloc.

3. Îmbracă-te cu stil și pentru a câștiga respectul celor din jur, nu pentru a atrage atenția.

4. Vorbește frumos despre tine și despre cei din jurul tău.

5. Descoperă-ți trei pasiuni care nu implică un ecran (de telefon/televizor/calculator).

6. Dă mereu dovadă de cei șapte ani de acasă.

7. Fă-ți timp pentru copii, pentru cei mai în vârstă și pentru cei care au nevoie de un prieten.

Citește și:

8. Întotdeauna spune „Mulțumesc” și întoarce favorurile cu mici gesturi din suflet.

9. Fii la curent cu ce se întâmplă în lume, în țara în care locuiești, și angajează-te în discuții antrenante.

Cum sa te faci placuta

De ce renunță oamenii să mai fie persoane plăcute

Da, oamenii aleg la un moment dat să renunțe la a mai fi o persoană plăcută și adoptă o atitudine rece, respingătoare. Eu, spre exemplu, din cauza ultimelor relații de prietenie eșuate din ultimii doi ani și din cauza persoanelor pe care le-am întâlnit, am căpătat un fel de antipatie pentru propria-mi persoană, neînțelegând de ce persoane cu care am împărțit luni întregi mâncarea, băutura, nopțile, diminețile și vacanțe, au ales, nu doar să se îndepărteze, ci și să facă anumite gesturi care m-au durut. Și nu, nu mă refer la relația femeie-bărbat.

Citește și:

Așadar, din cauza acestor experiențe, am ales și să fiu mai rece, să nu mai accept ușor oameni noi în viața mea, când merg la un eveniment/concert, prefer să merg cu o prietenă și să nu interacționez cu ceilalți.

Astăzi, încerc să redevin persoana caldă și iubitoare care obișnuia să atragă atâta lume în jurul ei. Și am să încep prin a zâmbi mai mult și a vorbi mai frumos despre mine și despre ceilalți.

"Eşti ceea ce faci, nu eşti numai "ceea ce mănânci". Eşti ceea ce gândeşti, ceea ce simţi. Eşti ceea ce gândeşti despre tine tu, nu eşti numai ceea ce gândesc alţii despre tine. Pentru că le poţi manipula percepţiile. Nu eşti nici măcar ceea ce ascund că gândesc alţii despre tine. Pentru că ei pot ascunde admiraţie sau invidie. Eşti gândurile tale ascunse despre lucruri, despre oameni, despre tine. Eşti în cele mai ascunse rugăciuni, pe care îţi e teamă să le mărturiseşti. Poate, îţi e teamă de judecata altora sau îţi e ruşine de tine însuţi. Altfel, nu ai mai avea niciun gând nerostit. Eşti ceea ce laşi în urma ta." [Doina Postolachi în Maeştri din cotidian]

Citește și:

Sursa Foto: Shutterstock/By Subbotina Anna

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.