Femeia prin ochii marilor scriitori și filozofi

Femeia prin ochii marilor scriitori și filozofi

Deși suntem făpturi neînțelese, gingășia de care dăm dovadă chiar și în cele mai aprige lupte, ne transformă în acel ceva de care bărbatul are nevoie ca să continue.

Știu că uneori privești spre cer și întrebi cu voce tare "Ah, de ce nu m-ai făcut bărbat?!", știu că bărbații par să ducă o viață mai simplă decât noi, fiind scutiți de dureri, gânduri peste gânduri, și grija hainelor cu care se îmbracă a doua zi, dar a fi femeie înseamnă să fii magică, să fii divină, să fii binecuvântată.

Și poate că nu toți bărbații au o părere bună despre sexul nostru, dar tot ei știu că fără noi nu ar putea să ducă la bun sfârșit zilele care le sunt date să le trăiască frumos pe acest pământ.

Așadar, hai să vedem ce cuvinte frumoase, sau mai puțin frumoase, au lăsat marile personlități la adresa noastră.

Citate despre femei

Sursa Foto: Shutterstock/By Subbotina Anna

"Femeia este sufletul bărbatului, lumina care îl călăuzeşte. Femeia este gloria." [Miguel de Cervantes]

"Știința se răzbună ca o femeie: nu când o ataci, ci când o neglijezi." [Grigore Moisil]

"Cea mai grea întrebare, la care nu am reuşit să găsesc un răspuns, în ciuda celor 30 de ani de cercetare asupra sufletului feminin, e: Ce vrea o femeie?" [Sigmund Freud]

"Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt în vârful pomului. Majoritatea bărbaţilor nu vor să se întindă după cele bune fiindcă se tem să nu cadă şi să se rănească. Preferă, în schimb, merele căzute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar uşor de luat. Merele din vârful pomului se gândesc că este ceva în neregulă cu ele, când, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai să aştepte să apară bărbatul potrivit, care să fie suficient de curajos să urce până în vârful pomului." [Sigmund Freud]

Friedrich Nietzsche – citate despre femei

Femeia a fost cea de-a doua greşeală a lui Dumnezeu.

Femeia în esenţa ei este şarpe, Eva – orice preoteasă ştie, orice rău vine în lume prin femeie.

Oare nu-i mai bine să cadă omul în mâinile unui ucigaş decât să fie pradă visurilor unei femei aprinse?

Ah, femeile... Ele fac înălţimile mai înalte şi căderile mai frecvente.

Femeia trebuie să fie o jucărie gingaşă şi pură, asemeni unei pietre preţioase luminate de virtutea unei lumi ce încă nu există.

Citate despre femei

Sursa Foto: Shutterstock/By Sanakaaa

Arthur Schopenhauer – citate despre femei

Femeile preferă bărbaţii între 30 şi 35 de ani faţă de tinerii care reprezintă totuşi eleganţa şi frumuseţea masculină. Căci nu gustul conduce voinţa femeii, ci instinctul care recunoaşte, în această vârstă, apogeul forţei virile şi generatoare. Onoarea femeii ţine de modul în care-şi respectă trupul.

Femeia este un animal care trebuie strunit, îngrijit bine și păstrat în interiorul casei. Învățătura religioasă este cea mai potrivită pentru ele, iar poezia și politică mai ales, cele mai dăunătoare. Femeile să nu citească decât cărți cuvioase, din care să învețe milă și cărți de bucătărie. Muzica, desenul, dânsul, grădinăritul și puțină munca le vor da acea stare atât de plăcută bărbatului. Numai așa nu se vor veșteji, vor fi permanent fecunde…

Femeile sunt şi vor rămâne un univers închis, strâmt, limitat. Ele sunt filistinii cei mai deplini şi mai incurabili.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Khomenko Maryna

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri