Setari Cookie-uri

Experimentează viața în toate modurile posibile: 4 lecții de viață de la Osho

A inspirat milioane de oameni din întreaga lume să își descopere curajul de a fi ei înșiși.

lectii de viata foto: Veronika Seppanen, Shutterstock

Unul dintre cei mai apreciați învățători spiriuali ai timpurilor moderne este Osho. Ințeleptul a inspirat milioane de oameni din întreaga lume să își descopere curajul de a fi ei înșiși. Iata patru lecții de viață de pus în aplicare zilnic.

Lectii de viata de la Osho

1. Trăiește viața din plin

"Experimentează viața în toate modurile posibile, binele și răul, amarul și dulcele, ăntunericul și lumina, vara și iarna. Experimentează toate dualitățile. Nu te teme de experiență, deoarece cu cât trăiești mai multe experiențe, cu atât te înțelepțești".

Experiența de viață îți permite să îți înțelegi mai bine sentimentele în loc să ai o imagine vagă despre ele. Permite-i fiecărei experiențe să fie un prilej de evoluție.

Citește și:

2. Fii tu însăți

"Renunță la ideea de a deveni alcineva, pentru că ești deja o capodoperă. Nu poți fii îmbunătățită. Trebuie doar să realizezi asta."

Fiecare dintre noi are o semnătură energetică unică. Dacă unele persoane strălucesc este pentru că au ajuns să-și realizeze întregul lor potențial. Ele au darul de a te inspira să recunoașți lumina ta interioară și să îți exprimi întregul potențial.

3. Nu lua viața prea în serios

"Ia-ți frâiele propriei vieți în mâini. Observă că întreaga existență sărbătorește. Copaciii nu se iau în serios și nici păsările. Râurile și oceanele sunt sălbatice și peste tot există distracție, peste tot există bucurie și încântare. Urmărește existența, ascultă existența și devin-o parte din ea."

Citește și:

Viața este menită să fie trăită. Ai posibilitatea să planifici, poți stabili obiective, dar fără să te pierzi în acest proces. Să te distrezi nu înseamnă să devii pasiv sau să lași lucrurile în voia soții ci să te relaxezi puțin și îți permiți să sărbătorești viața în fiecare clipă.

citate de osho foto: Zolotarevs, Shutterstock

4. Eliberează-l pe cel pe care-l iubești

"Dacă iubești o floare, nu o rupe. Pentru că dacă o rupi, moare și nu mai este ceea ce-ți place. Deci, dacă iubești o floare, lasa-o să trăiască. Dragostea nu înseamnă posesie. Dragostea înseamnă apreciere."

Este tentant să îl posezi pe cel pe care-l iubești. Dar dacă faci acest lucru, nu numai că îl ucizi, metaforic vorbind, dar te ucizi și pe tine. Dragostea își pierde înțelesul atunci când ceva sau cineva nu poate respira din cauza strânsorii tale. Insă atunci când îi permiți să fie el însuși, să meargă acolo unde are de mers, dragostea este plină de înțeles, mai ales când el alege să rămână pentru că te iubește.

Citește și:

Foto homepage: KiferPix, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.