Setari Cookie-uri

7 obiceiuri ale persoanelor perseverente. Învață să fii o învingătoare!

Perseverența este principala trăsătură a oamenilor de succes. Perseverența înseamnă să avem credință și denotă încrederea în noi înșine. Înseamnă că atunci când ne dorim ceva cu adevărat, indiferent de câte piedici ne sunt puse, nu renunțăm până nu am obținut ce ne-am propus.

Printre caracteristicile și obiceiurile persoanelor perseverente se numără următoarele:

Citate despre perseverenta

Sursa Foto: Pexels

1. Dorința lor este arzătoare. Se spune că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău. O persoană perseverentă cunoaște acest lucru, dar nu așteaptă pur și simplu să i se dea, ci muncește în fiecare zi ca să ia ce i se cuvine. Antreprenorul și speaker-ul motivațional Jim Rohn spunea: "Dacă îți dorești cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză.".

2. Au stimă de sine, încredere în sine, respect de sine. Oamenii perseverenți au credință, dar și încredere în propria persoană. Își cunosc punctele forte, dar și defectele. Au respect de sine, de aceea și ceilalți îi respectă.

Citește și:

3. Au obiceiuri bine dezvoltate. Același Jim Rohn spunea: "Motivația este cea care dă startul. Obiceiul este cel care te face să continui.". Oamenii perseverenți cunosc faptul că nu este deloc ușor să rămâi motivat, în special în perioadele când nu se vede niciun progres. Cu toate astea, deși rezultatele nu se vor vedea imediat a doua zi, cred cu tărie că ceea ce fac acum va conta pe viitor.

4. Își iau angajamentul de a învăța toată viața. Medicii se numără printre primii oameni cu o carieră de succes care sunt nevoiți să învețe pentru tot restul vieții. Ei bine, învățatul este și cheia succesului. Dacă vrei să evoluezi, să avansezi, să devii din ce în ce mai bun, trebuie să citești în fiecare zi, să faci cercetări în fiecare zi, să vorbești cu oameni de la care ai ce învăța.

Citește și:

5. Sunt role models care acționează ca îndrumători și mentori. Omul de succes este acela care îi motivează și îi ajută pe cei din jur să se ridice, nu cel care vrea să calce pe capete și să fie deasupra tuturor. Deși par să fie pe cont propriu, persoanele perseverente au un grup pe care poate conta în orice moment, cu care se sfătuiește și iau decizii împreună.

Obiceiuri ale oamenilor perseverenti

Sursa Foto: Pexels

6. Nu se tem să părăsească zona de confort. De multe ori eșuăm pentru că ne este teamă să părăsim zona de confort. De ce să riscăm? De ce să ne depășim limitele? O persoană perseverentă nu cunoaște această frică, o persoană perseverentă, deși se teme de ceva, face pași mici, dar siguri pentru a-și învinge temerile.

7. Stăpânesc arta comunicării. Sigure pe ele, persoanele perseverente nu se feresc să spună ce gândesc și nici să vorbească în public. Ele stăpânesc arta comunicării și vorbesc tare, clar și răspicat.

Citește și:

Citate despre perseverență

Curajul şi perseverenţa sunt stâncile pe care ne căţărăm spre culmile succesului. [Marius Torok]

Victoriile adevărate nu sunt ale celor puternici, ci ale celor perseverenţi. [Napoleon Bonaparte]

Talentul singur nu ajunge. Ai nevoie de motivaţie şi de perseverenţă. [Leon Uris]

Motivaţiile îţi vor hrăni pozitiv atitudinea, atitudinea îţi va da încredere în a persevera. Şi ştim că perseverenţa răsplăteşte. [Tracy Brinkman]

Lumea aparţine celor perseverenţi. [Nathaniel Branden]

Păstrează-ţi credinţa, perseverează mereu şi ascultă-ţi întotdeauna instinctul. [Paula Abdul]

Perseverenţa de care dai dovadă este direct proporţională cu încrederea pe care o ai în tine însuţi. Fii încrezător, fii perseverent, fii învingător! [Colin Turner]

Citește și:

Abilitatea noastră de a persevera, în ciuda obstacolelor şi a dezamăgirilor, denotă încredere în noi înşine. Perseverenţa este “o calitate de fier” în drumul spre succes. [Peter Arnold]

Succesul înseamnă să perseverezi acolo unde ceilalţi renunţă. [William Feather]

Sursa Foto Front Page: Unsplah

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.