Setari Cookie-uri

8 activități care ar putea să îți ridice moralul pe loc

Pentru că mi se întâmplă des să îmi pierd răbdarea și să mă indispun, aparent, fără motiv, am stat o perioadă să mă analizez și să aflu ce tip de activități ușoare și la îndemână ar putea să mă salveze în astfel de situații.

Spre suprinderea și fericirea mea, nu a fost o singură activitate care m-a ajutat, ci mai multe. În primul rând că mi-am dat seama de faptul că nu este o idee tocmai bună să stau și să aștept pur și simplu să treacă. Nu. Cu cât îmi dau eu interesul să ies din stare și fac ceva în privința asta, cu atât sunt șanse mai mari de reușită. Ca în orice situație, de altfel...

Activitati care te ajuta sa scapi de stres

Sursa Foto: Shutterstock/ By Look Studio

Că mă aflu acasă, la birou, în metrou sau într-un loc străin, cel mai bine îmi face să știu că mă pot conecta la internet. Da, este puțin trist, deși nu asociez această necesitate cu dependența, doar că pe mine mă ajută foarte mult gândul ăsta. Văzându-mi cunoștințele online pe rețelele de socializare conștientizez că pot să apelez în orice clipă la cineva și în acest mod reușesc de multe ori să mă liniștesc și să îmi înving frica de a sta singură sau de a mă afla departe de casă, într-un loc necunoscut.

Citește și:

Ce am prezentat eu este un caz ceva mai aparte, dar referindu-mă la momentele în care stai la birou și parcă timpul nu mai trece, mai ales atunci când ești și foarte stresată, iată ce ai putea să faci ca să își ridici moralul:

Activități simple care te fac fericită

1. Savurează băutura preferată. În primul rând, bea un pahar cu apă rece. Te va ajuta să te înviorezi. Mai apoi, încearcă o limonadă rece sau un pahar cu cola. Din propria experiență zic că o doză de cola îmi ridică moralul pentru următoarea oră. O plăcere vinovată, dar mi-o asum.

2. Mănâncă ceva dulce. Când te simți lipsită de energie și fără chef, fă o pauză. Fă o pauză și fă-ți curaj să mergi până la cel mai apropiat magazin pentru a-ți procura ceva dulce: o ciocolată, o înghețată, o pungă de jeleuri, orice este dulce. Îți va oferi un strop de energie și bucurie.

Citește și:

3. Urmărește un clip care binedispune. Nu este musai să fie un clip motivațional. Poate că ai să râzi, dar pe mine mă liniștește să mă uit la un scurt episod de desene animate sau la filmulețe în care sunt tăiate sau strivite în slow motion anumite obiecte sau chiar alimente. De asemenea, poți încerca un filmuleț cu o coregrafie sau ceva amuzant.

4. Răsfoiește Pinterestul. Pinterestul este de ceva timp principala mea metodă de relaxare. Apelez la ea înainte să adorm (îmi grăbește somnul) și când mă aflu în mijloacele de transport în comun. Aplicația cunoaște deja preferințele mele, așa că atunci când o deschid mă încântă cu cele mai frumoase imagini. Și intru într-o stare de visare care mă binedispune instant.

Citește și:

5. Scrie. Notează-ți în telefon sau scrie pe o foaie de hârtie orice îți trece prin minte. Scrie ce simți, scrie ce te-a indispus, imaginează-ți o poveste sau întocmește o listă cu articole vestimentare și obiecte de mobilier pe care ai vrea să ți le cumperi sau mici dorințe ce pot și ușor îndeplinite.

6. Ascultă melodii care îți fac bine. Știu că pare ciudat, dar pe mine personal mă ajută atunci când am moralul la pământ să ascult piese... deprimante. Dacă sufăr puțin din dragoste, ascult niște piese de "jale" care, surprinzător, mă întăresc, pentru că oamenii ăia parcă au scris pentru mine special. Dacă sunt supărată pe lume, ascult piese underground, hip-hop. Cât despre piesele vesele... le las pentru atunci când mă simt cu adevărat bine.

Citește și:

7. Vorbește cu o prietenă. Nu ține în tine atunci când ai o pasă proastă. Chiar dacă nu vrei să vorbești despre ce ți se întâmplă, poate că nici nu ai un motiv întemeiat, alege o persoană cu care să vorbești despre orice. Dar ai grijă să fie cineva cu care să îți facă plăcere să vorbești, nu cineva care o să te indispună și mai tare.

8. Ieși dintre cei patru pereți sau apropie-te de o fereastră și privește ce se întâmplă afară. E clar că locul în care te afli nu este unul care îți face bine în momentul de față. Pleacă puțin de acolo. Fie ieși pe balcon, fie așează-te lângă fereastră, fie mergi la o plimbare. Privește lumea de afară și uită de ce trăiești între cei patru pereți.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Dudarev Mikhail

Citește și:

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.