Setari Cookie-uri

5 lucruri care te împiedică să îți trăiești adevăratul potențial

Avem un potențial uriaș care reprezintă biletul către o viață împlinită.

potential foto: everst, Shutterstock

In fiecare dintre noi se află resurse inepuizabile de creativitate și talent. Avem un potențial uriaș care reprezintă biletul către o viață împlinită, pe care nu îl valorificăm din diverse motive. Iată care sunt cele mai frecvente cinci.

1. Te temi de necunoscut

De multe ori, preferăm să rămânem în zona noastră de confort deși poate fi plictisitoare și duce la stagnare, din cauza fricii de necunoscut. Credem că suntem în siguranță acolo și că avem un control mai mare asupra vieții, ceea ce este o iluzie care ne împiedică să ne exprimăm, explorăm și experimentăm

întregul nostru potențial. Soluția este să încetăm să îndepărtăm ego-ul de la cârmă și să ne ascultăm inima și intuiția. Ceea ce traduce prin a începe să facem pași - mai mici sau mai mari, în mod consecvent către viața pe care ne-o dorim.

Citește și:

2. Ai obiceiuri care nu îți susțin evoluția

Acțiunile noastre zilnice devin obiceiuri, automatisme. Este felul în care mintea economisește energie. Majoritatea oamenilor sunt prizonieri ai unor obiceiuri care nu le sunt benefice fără ca măcar să își dea seama.

Să evoluezi și să îți împlinești scopul în viață înseamnă, uneori, că este nevoie să renunți la obiceiuri vechi și să adopți unele noi, care te vor susține pe drumul ales. Această atitudine îți remodelează creierul, stimulându-l să creeze noi conexiuni neuronale și menținându-l tânăr. Pe măsură ce acesta devine mai flexibil, îți est mai ușor să creezi obiceiuri noi.

3. Prietenii sau membrii familiei au o atitudine negativă

Mediul înconjurător și persoanele alături de care ne petrecem o mare parte a timpului au o influență covârșitoare asupra vieții noastre. Distanțează-te de persoanele toxice și negative, fără a le elimina neapărat din viața ta, pentru a-ți oferi suficient spațiu pentru a evolua, a-ți urma pasiunile și a trăi cel mai înalt potențial. Nu lăsa comentariile și părerile lor să îți stea în cale.

Citește și:

potential foto: Anna Om, Shutterstock

4. Nu te implici în totalitate

Lipsa unui angajament total este un semn că încă trăiești în vechea paradigmă. Atunci când decizi să îți exprimi întregul potențial, implicarea este totală.

Când îți urmezi pasiunile și scopul cel mai înalt fără rezerve, Universul îți deschide drumurile, făcându-ți călătoria mai ușoară.

5. Nu ai o viziune clară

O viziune clară asupra scopului tău în viață te va ajuta să stabilești obiective și să găsești mijloacele pentru a le atinge. De asemenea, aceasta îți va da puterea să depășești obstacolele și provocările cu care te vei confruntape parcursul drumului.

Foto prima pagina: Sergey Nivens, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.