Setari Cookie-uri

8 pași mici pentru a-ți recăpăta motivația

Azi e una din zilele alea. O zi în care m-am trezit bine și binele m-a ținut fix cinci minute. Ce m-a făcut să îmi schimb starea de spirit? Nu am nici cea mai mică idee... sau cel puțin nu îmi dau seama acum.

Pasi pentru a iti recapata motivatia

Sursa Foto: Front Page: Shutterstock/ By Mila Supinskaya Glashchenko

Și dacă ieri optimismul și motivația mea atinseseră cote maxim, astăzi îmi lipsesc cu desăvârșire. S-a împletit cumva tristețea cu melancolia și descurajarea și au dus la această stare "minunată" care mă împiedică să schițez un zâmbet, o imagine veselă, să dau randament, să visez.

Noroc că știu exact ce am de făcut ca să ies rapid din stare. Primul pas este cel mai ușor - beau o cafea și îmi iau prima doză de optimism. Mie cafeaua nu mi-o dă neapărat cu energie, în schimb îmi descrețește fruntea și mă ajută să fiu pozitivă. Și mai apoi urmez pașii de mai jos:

Cum îți recapeți motivația

1. Bea o ceașcă de cafea. Știu că nu beți toate cafea, dar pentru acelea dintre voi care au acest obicei minunat, e clar că așa trebuie să vă începeți ziua. Rezervă-ți timp înainte să ieși din casă să savurezi o cafea pe canapeaua din sufragerie în timp ce asculți o muzică bună sau privești ceva interesant la televizor. Cel puțin până ajungi la birou o să ai o stare de spirit de invidiat.

Citește și:

2. Ascultă muzică dansantă. Eu optez pentru muzica latino, muzica anilor '90-'00 și piesele ritmate ale artiștilor în vogă. Uneori reușesc să îmi ridic moralul cu piese pe care unii le cataloghează prostești sau fără noima. Dar poate că fix de asta am nevoie, de ceva care să mă ajute să nu mă gândesc la noi. Alcătuiește-ți un playlist pentru astfel de zile. Sau inspiră-te din materialul nostru.

3. Primește un compliment. Atunci când am o pasă proastă caut confirmare, caut persoane care să mă facă să mă simt bine. Uneori e suficient un cuvânt de la persoana potrivită ca să îmi schimb radical starea. Cu toate că nu îmi stă în fire, într-o zi în care îmi lipsește motivația obișnuiesc să mă alint pe lângă prietenul meu până când obțin de la el câteva cuvinte care să îmi gâdile orgoliul. Ori, dacă în viața ta există un personaj secret cu care păstrezi legătura și te binedispune ori de câte ori vorbiți, aplează la el. Profită de el și simte-te bine.

Citește și:

4. Vorbește cu cineva. Vorbește cu cineva despre visul tău cel măreț, despre dorințele arzătoare, despre planurile pe care ți le-ai făcut în secret. Vorbind despre ceea ce îți face inima să se bucure o să îți alimenteze starea de bine și o să se întoarcă la tine motivația.

5. Fă un gest frumos. Să faci ziua mai frumoasă unei persoane te motivează pe tine să vezi partea frumoasă a lucrurilor. Motivația vine și ea din lucrurile mărunte, iar unul dintre aceste lucruri mărunte este un compliment adresat unei persoane care știi că are nevoie de el.

6. Fă-ți un bine. În ziua în care te-ai trezit lipsită complet de motivație gândește-te repede ce ai putea să faci pentru tine astfel încât să îți recapeți puterea și dorința de a merge mai departe. Dacă ai un vis, trage de tine și fă un pas spre împlinirea visului, oricât de mic ar fi. La locul de muncă du la bun sfârșit o sarcină pe care ai tot amânat-o sau fă-ți treaba mai bine ca niciodată.

Citește și:

7. Ia o pauză. Înainte să urmezi toți pașii de mai sus, ia o pauză. Ai tot dreptul să evadezi din realitatea care te copleșește și să fugi de oameni. Mergi undeva unde poți să fii singură, închide ochii și pur și simplu stai. Mai pe scurt, lenevește, pentru că de fapt asta faci atunci când se duce toată energia - lenevești.

8. Fă curățenie. Să nu râzi! De îndată ce vei vedea cum lucrurile se așează în casă, cum lumina pătrunde în cameră și se schimbă aerul, o să te simți mai fericită și mai motivată.

Cum sa iti pastrezi motivatia

Sursa Foto: Front Page: Shutterstock/ By Blazej Lyjak

Dacă ești suficient de motivată, însă ești predispusă să o pierzi des, acești pași te vor ajuta în aceeași măsură să îți păstrezi motivația.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.