Setari Cookie-uri

Pentru a-l putea onora pe celălalt, onorează-te mai întâi pe tine

Ura sau invidia nu mi-au fost niciodată partener de drum. Iar atunci când am îmbrățișat dimensiunea spirituală a vieții, am început să judec mai puțin, să fiu mai tolerantă cu ceilalți și să nu mai încerc să îi repar.

Am ales să le onorez deciziile, perspectiva asupra vieții și rolul pe care decid să îl joace. Și chiar am crezut că o fac. Insă cea mai recentă lecție de viață primită mi-a arătat că pentru a-l onora cu adevărat pe celălalt trebuie să mă onorez mai întâi pe mine.

Onoreaza-te pe tine

sursa foto: shutterstock/ by pathdoc

Iar uneori, asta presupune să îți vezi de drum cu recunoștință și iubire, mulțumind pentru pasul în plus făcut pe spirala evoluției. Pentru că doar așa poți rămâne fidelă valorilor și principiilor tale, autentică, liberă să fii tu. Și doar așa îi poți permite celuilalt să își joace în continuare rolul ales, fie el și cel de victimă. Să încerci să schimbi pe cineva în mod forțat nu este doar o cale sigură spre dizarmonie, dar și o încălcare a liberului arbitru.

Citește și:

Doar onorându-te pe tine, păstrându-ți integritatea și autenticitatea îi permiți celuilalt să își onoreze sufletul nedându-i ocazia să facă lucruri pe care apoi le va regreta. Il împiedici să acumuleze și mai multă ură de sine pentru că nu îi permiți să acționeze într-un mod care este împotriva esenței sale iubitoare. De aceea, a-l onora pe celălalt nu înseamnă nicidecum să încurajezi un comportament care nu îi face cinste ci să știi să te retragi.

Onoreaza-te pe tine

Să te onorezi pe tine prespune să te cunoști, să îți îmbrățișezi femininitatea și să ți-o cultivi. Să nu permiți nimănui să te facă să te simți să crezi că ești mai puțin decât ești. Să nu te pui în situații care îți pot diminua strălucirea. Să te bazezi pe intuiția ta și să o urmezi pentru că te va avertiza întotdeauna din timp asuprea capcanelor. Să îți cultivi frumusețea, la toat nivelurile - emoțional, spiritual, mental și fizic. Să nu te mulțumești cu puțin. Să îți urmezi visele și să crezi în tine. Să știi când să pui punct dar fără să trântești ușa. Să îți păstrezi libertatea și autenticitatea. Atunci când faci asta, energia ta se schimbă. Iar situțiile în care va trebui să pleci se vor împuțina.

Citește și:

Sursa Foto: Shutterstock/Prazis Images

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.