Setari Cookie-uri

Ce e de făcut atunci când simți că ți-ai pierdut încrederea în tine

“Căutam mereu putere şi încredere în afara mea, dar acestea vin dinăuntru. Erau acolo dintotdeauna.” Anna Freud avea dreptate, încrederea, puterea și fericirea sunt în noi, trebuie doar să le lăsăm să iasă la suprafață și să triumfeze. Trebuie doar să ne îndreptăm atenția către ele și să ne împrietenim cu ele. Sunt cele mai bune prietene!

Dar, inevitabil, încrederea în propria persoană se pierde adesea pe drum. De cele mai multe ori rămâne în urmă sau se ascunde din cauza oamenilor pe care îi lăsăm să ne influențeze, să ne spună ce e bine pentru noi și ce nu, cum trebuie să fim și ce ar trebui să facem. Greșit! Noi suntem singurele care știm ce este mai bun pentru noi, ce ne aduce fericire și împlinire.

Ce sa faci atunci cand ti-ai pierdut incredere in tine

sursa foto: shutterstock/by defatima

Încrederea în sine se câștigă cu foarte mult efort, cu exercițiu și ne ia uneori ani întregi să o dobândim, dar de pierdut, se pierde într-o fracțiune de secundă. Nu lăsa pe nimeni și nimic să te aducă în punctul în care nu mai ai încredere în tine. Ca să eviți asta, poți să urmezi pașii de mai jos. Sunt mici, sunt ușori, dar te duc acolo unde trebuie.

Citește și:

Ce faci atunci când ți-ai pierdut încrederea în tine

1. Vizionează un film... pentru femei. "Eat Love Pray", "Mamma Mia!" și "The Devil Wears Prada" sunt doar câteva dintre filmele care îți vor ridica moralul. Sunt poveștile alea care te emoționează și te îmbărbătează în același timp.

2. Citește o carte de dezvoltare personală. "Ascultă-ți corpul, prietenul tău cel mai bun", "Poți să-ți vindeci viața", "Femei care iubesc prea mult", "Manualul femeii de succes" și câte și mai câte alte cărți care te vor ajuta mai mult decât îți imaginezi. Și, crede-mă, ideea în sine că citești o să te ajute să îți recapeți încrederea în tine.

Citește și:

3. Programează-te la salonul de înfrumusețare. Oricât de proastă ți-ar fi ziua sau perioada prin care treci, când te lași pe mâna unor profesioniști nu ai cum să nu îți schimbi atitudinea. În funcție de timp și de buget, mergi și spune-le să își spele părul, să îți aplice o mască și un tratament și apoi să ți-l coafeze, chiar dacă asta înseamnă îndreptat cu placa. O să ieși din salon mai încrezătoare.

Ce sa faci atunci cand ti-ai pierdut incredere in tine

sursa foto: shutterstock/ by oksana alekseev

4. Fă-ți curat în garderobă. Știu cât ai amânat să arunci tricourile alea pe care le ai de 5 ani și te tot minți că o să le mai porți... dar, ghici ce?! Nu doar că nu o să le mai porți, dar nici nu ai voie să le mai porți. Ești femeie și tricourile alea clasice din dulapul tău trebuie să fie maxim 4-5 la număr.

Citește și:

5. Urmează-ți visul. Am mai spus că atunci când renunți la dorința aia arzătoare pe care o ai de ceva timp, parcă renunți la o parte din tine. Nu mai renunța și nu mai amâna! Starea ta de bine persistă atunci când, în fiecare zi, lupți pentru ceva, visezi la ceva.

6. Ieși cu prietenele. Da, da. Nu te închide în casă! Întâlnește-te cu o prietenă chiar dacă nu ai niciun chef, chiar dacă nu ai chef să vezi alți oameni. O limonadă băută la o terasă simpatică o să te ajute să te relaxezi.

Citate despre încrederea în sine

“Încrederea în sine este un obicei ce poate fi dezvoltat acționând ca și cum ai avea deja încrederea în sine pe care dorești să o ai.” – Brian Tracy

“Dacă nu ai deloc încredere în tine, ești de două ori învins în cursa vieții. Având încredere în sine, ai câștigat chiar înainte de a începe.” – Cicero

Citește și:

“Pentru a avea succes în viață, ai nevoie de două lucruri: ignoranță și încredere în sine” – Mark Twain

“Căutam mereu putere şi încredere în afara mea, dar acestea vin dinăuntru. Erau acolo dintotdeauna.” – Anna Freud

“Ai încredere și acționează ca și cum ar fi imposibil să eșuezi.” – Charles F. Kettering

“Dacă ai încredere în tine, inspiri încredere altora.” – Johann W. von Goethe

“Şansele tale de succes în orice întreprinzi pot fi oricând măsurate prin cât de mult crezi în tine” – Robert Collier

“Trebuie să învăţăm să fim cei mai buni prieteni ai noştri, pentru că putem cădea prea uşor în capcana de a fi cei mai mari duşmani” – Roderick Thorp

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Katja Gerasimova

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.