Setari Cookie-uri

Nume de fete din Biblie și semnificația lor

Am auzit în ultima perioadă tot mai multe viitoare mămici care se plâng că nu reușesc să găsească un nume pentru copilul lor sau că lista cu sugestii este mult prea mare și nu știu pe care să îl aleagă.

Ei bine, din acest motiv am ales să fac o selecție de 15 nume pentru fete, dar nu orice nume, ci nume biblice pentru fete. Nume de femei creștine, nume de femei pomenite în Biblie... nume care îi vor reaminti fetiței tale în orice moment că este binecuvântată.

Nume de fete din Biblie

Sursa Foto: Shutterstock/By Antonio Gravante

15 nume de fete din Bibilie care sa te inspire

1. Abigail - provine din ebraică și se traduce "bucuria tatălui". În Biblie, Abigail era cea de-a treia soție a lui David, o femeie bună, discretă și frumoasă, cunoscută totuși mai mult pentru înțelepciunea ei, decât pentru calitățile fizice.

2. Agata - se traduce prin "bunătate". Sfânta Muceniță Agata a fost o tânără frumoasă și bună, care a preferat să moară ca o martiră decât să se lepede de credința în Hristos.

Citește și:

3. Ana - mama lui Samuel, model de credință statornică a unei mame care și-a pus toată speranța în Dumnezeu. Ana - mama Fecioarei Maria, ocrotitoarea copiilor.

Ana - nume de origine evreiască (Hannah), înseamnă "Iahve a avut milă", sau "Iahve s-a îndurat". De la el s-au format numele derivate - Aneta şi Anca, numele compuse - Mariana, Ana-Maria și diminutivele: Anişoara, Anica, Anita, Anuţa, Ani.

4. Angela - se traduce: înger, mesager al Domnului. Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe cei trei Sfinți Mucenici Anghel pe 1 septembrie, 28 octombrie și 3 decembrie.

5. Dorotea - semnifică "dar de la Dumnezeu".

6. Ecaterina - semnifică puritate, curățenie, așa cum ar trebui să fie sufletul fiecărui om. Derivate: Caterina, Cătălina, Catinca.

Citește și:

7. Elena - mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, un exemplu de bunătate și dragoste pentru săraci și prizonieri, cărora le dăruia mâncare. 8. Eva - nume de origine ebraică, înseamnă "cea vie".

9. Lidia - prima creștină din Europa, în casa ei s-a format prima comunitate creștina europeană. "Acesteia Dumnezeu i-a deschis inima ca să ia aminte la cele grăite de Pavel" (Faptele Apostolilor 16, 14).

10. Maria - mama lui Iisus Hristos, femeia binecuvântată de Dumnezeu cu darul procreării.

Nume biblice pentru fete

11. Mihaela - înseamnă "la fel ca Dumnezeu". Așa cum este prezentată în pilda din Bibilie, nu se lasă, datorită înțelepciunii, pradă cuvintelor ademenitoare ale Satanei.

12. Olga - Împărăteasa Olga a fost prima femeie care a condus Rusia, dar și primul membru al familiei regale care s-a convertit la credința creștină. A declarat creștinismul religie oficială în Rusia.

Citește și:

13. Priscila - soția lui Acvila, un cuplu exemplu de devotament eroic și de sacrificiu de sine, de iubire pentru Hristos.

14. Rebeca - soția lui Isaac: "fata era frumoasă la chip".

15. Teodora - nume format din cuvintele grecești "theos" (zeu) și "doron" (dar), se traduce "darul lui Dumnezeu". Derivat de la Teodor (cu varianta Tudora), se spune că acest nume exprimă mulțumirea părinților față de Dumnezeu la nașterea copilului.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Rostov Oleksandr

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.