Setari Cookie-uri

8 activități care sunt o pierdere de timp

„Timpul nu trece mai repede ca altădată, doar noi trecem pe lângă el mai repede”, spunea George Orwell și adevărat grăia. Dar oare asta ne dorim cu adevărat? Ne grăbim și pierdem timpul așteptând weekend-ul, așteptând vara, așteptând primăvara, așteptând concediul... în fiecare zi așteptăm altceva și uităm astfel să trăim prezentul, să ne trăim viața.

Din păcate, nu doar așteptarea este o pierdere de timp. Ne umplem zilele cu tot felul de activități, fie ca să scăpăm de plictiseală, fie ca să nu trăim cu regretul că a trecut timpul aiurea pe lângă noi. Dar, ce să vezi, multe dintre activitățile alese constituie chiar ele o pierdere de timp. Dacă nu ne împlinesc sufletește, dacă nu ne ajută să fim mai buni și dacă nu ajută la dezvoltarea noastră personală, atunci este musai să le scoatem din rutina noastră.

Poate că nu îți dai seama, dar iată câteva dintre activitățile care s-au dovedit a fi o pierdere în timp în viața fiecăruia dintre noi.

Activitati care sunt o pierdere de timp

Sursa Foto: Shutterstock/By Goran Bogicevic

1. Să te uiți la televizor.

De câte ori nu ai butonat telecomanda în încercarea de a găsi ceva interesant la televizor și ai sfârșit prin a-l lăsa pe un program oarecare doar ca să ai o ocupație?! Și ai învățat ceva din ce ai văzut? Ți-a rămas ceva întipărit în memorie? Nu, nu s-a întâmplat asta, ceea ce înseamnă că a fost o adevărată pierdere de timp.

Citește și:

2. Să fii într-o relație cu cineva doar pentru că te simți plictisită sau singură.

Plictiseala și singurătatea nu sunt și nu vor fi vreodată motive întemeiate pentru a rămâne într-o relație care nu te satisface sufletește, dar nici ca să te arunci cu capul înainte într-o relație. Știi câte lucruri minunate poți face și afla petrecând timp cu tine?!

3. Să încerci să rezolvi problemele tuturor.

Te cred că nu suporți ideea ca cineva drag sau cu care lucrezi să aibă probleme, dar cu siguranță soluția nu este să le iei asupra ta și să încerci să le rezolvi. Vei ajunge să te consumi mai mult decât trebuie, vei pierde energie și vei ajunge să nu mai poți da randament pe niciun plan.

4. Să încerci să ai întotdeauna dreptate.

Citește și:

Un defect des întâlnit la tot mai multe persoane. Dar ai observat câtă lipsă de energie are persoana care se chinuie să aibă dreptate în orice discuție? Și nu doar, ci și cei antrenați în discuție.

Sa ai intotdeauna dreptate

Sursa Foto: Shutterstock/Fizkes

5. Să faci ceva ce le place celorlalți, dar pe tine te face nefericită.

Asta înseamnă să faci compromisuri și, știi și tu, compromisurile nu sunt văzute cu ochi buni. Nu îți sacrifica starea de bine încercând să fii pe placul celorlalți, este o pierdere de timp.

6. Să te plângi în permanență de ceva ce ai fi putut schimba deja.

Ne place atât de mult rolul de victimă încât nici nu ne mai dăm seama că stă în puterea noastră să schimbăm ceea ce ne deranjează. Se numește pierde de timp să te plângi în fiecare zi pentru ceva ce poate fi schimbat, dar nu vrei sau tot amâni momentul să faci asta.

Citește și:

7. Să creezi probleme false ca să nu fii nevoită să te lovești de cele reale.

Știi vorba aia: "când nu ai probleme, îți faci"? Atunci când ne îndrăgostim de rolul de victimă, nu doar că ne plângem constant și așteptăm ajutor din partea celorlalți, dar ajungem până în punctul în care ne creăm probleme false, uneori ca să fugim de realitate.

8. Să încerci să faci pe cineva să te iubească.

Trebuie să înțelegi asta odată pentru totdeauna. Nu îți pierde timpul încercând să fii pe placul celorlalți, încercând să faci o persoană de sex opus să te iubească. Nu ai cum să placi tuturor și nici inimii care bate în pieptul celuilalt nu îi poți porunci. Doar fii tu și o să te iubească cine trebuie!

Citește și:

Știu că îți este greu, dar fă un efort pentru binele tău! Sunt activități care îți irosesc viața și energia.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Goran Bogicevic

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.